Du är inte inloggad.

Artikel

Det skulle vara fint med en telefon drönare

Vore det inte perfekt med en drönare som också var telefon? Det här finns förstås redan. Tekniken är ju utvecklad. Du kan ta en ganska enkel drönare för barn och helt enkelt hänga på en telefon. När drönare kör tillbaka till basen hänger telefonen med.

Men kunde det inte bli lite mer avancerat än så. Om telefonen kunde ha inbyggd drönare som vecklas ut och flyger tillbaka till bas vore det ju fantastiskt.

Telefoner som man aldrig hittar

Du vet säkert hur irriterande det kan bli. Du är hemma och vill ringa någon. När du går till telefonbasen är den tom. Du kikar på hyllan och i soffan men ingen lycka. Nu kan du förstås trycka på knappen och ringa efter telefonen.

Om den är laddad kommer du att höra var den ligger. Nu får du gå och hämta. Ibland är det inte så enkelt. Ungarna har lyckats tappa den bakom sin våningssäng och du får nu försöka lyssna dig till vilken sida av sängen du bör dra ut.

Telefon med drönare, en dröm

Tänk dig att du trycker på den där knappen och nu vecklas det ut propellrar på telefonen. De kommer att flyga den tillbaka till basen. Där står du och väntar redo att ringa! Hur smart som helst ju.

Och hinder på vägen bör inte vara något problem. Om det finns hinder kan telefonen, precis som vanliga drönare, flyga undan. Det gäller både människor och saker.

Men om telefonen ligger under en kudde

Det här är ett ganska vanligt scenario. Om telefonen ligger under en sittdyna i soffan kan det ju vara för svårt för drönaren att ta sig ut. Då får den larma om detta. Det gäller bara att instruera alla familjemedlemmar om att inte lägga telefonen där den inte kan flyga.

Det här skulle kanske fungera, vore ju magiskt…

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Välja rätt värmepump till huset
Fördelerna med ett metalltak
Bra städ i Malmö
Takläggare Stockholm
Hur hittar du hyreslägenhet?