Du är inte inloggad.

Artikel

Dödsfall i familjen?

När du precis förlorat en av dina nära och kära känns det som om sorgen och ensamheten inte hade någon gräns. Saknaden finns där, alltid, som ett hål i själen man varken kan eller vill täppa till. Det kan hända att det går en tid då allt känns lugnare – och så kommer sorgen tillbaka på en gång, som vågorna på stranden.

När du går igenom den avlidnes tillhörigheter sker detta alltför ofta, och om du gör det när du verkligen känner för det så kan det vara bra att släppa loss känslorna – att gå igenom alla minnen och ge dig själv tid till att sörja kan hjälpa dig att läka bättre. Men ibland måste du gå igenom dessa minnen alltför tidigt i sorgestadiet – till exempel när du ska göra en bouppteckning. Att det då känns hemskt vet vi på Abrahamssons Bouppteckning – och därför finns vi här för dig när ett dödsfall inträffar.

Att anordna en bouppteckning

När någon avlider måste de efterlevande göra en bouppteckning och lämna in denna hos Skatteverket inom fyra månader efter dödsfallet. I det stora hela är det ett bra system, som bidrar till ordning och reda – men för dig som sörjer kan det kännas deprimerande och stressigt – och därför lite extra onödigt. När du tvingas gå igenom din älskades tillhörigheter innan du känner dig redo, är det som att kasta salt i såren. Därför kan du välja att skaffa hjälp med denna process. Abrahamssons Bouppteckning är skapad just för de stunder då du känner att du inte orkar mer.

Lättast att överlåta allt till en utomstående

Du kan anlita Abrahamssons Bouppteckning för vägledning och hjälp i vad som angår:

  • Bouppteckning
  • Dödsboförvaltning
  • Arvsskifte
  • Testamente
  • Samboavtal

Tveka inte med att kontakta oss för hjälp med din bouppteckning i Stockholm. Genom ett klart och öppet samtal med personalen kan du framställa dina behov och önskemål, till exempel till vilken utsträckning du vill vara med om processen. Ska vi ta hand om allt åt dig, eller vill du vara med? Allt är möjligt, och vi möter alla kunder utifrån deras behov. Du kan nå oss via telefon, e-post eller genom att besöka vår hemsida bouppteckningstockholm.nu.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

4 tips om hur du tar hand om läderskorna
ISO 27001 kan hjälpa dig att följa GDPR och andra IT-säkerhetskrav som ställs av EU
Olika sätt att tvätta bilen
Hur gör man en marknadsundersökning, del 3
Hydroscand