Du är inte inloggad.

Artikel

Viktigt att ta reda på vem som äger bilen

Att få tag på fordonsuppgifter av olika slag kan vara till nytta för dig som avser att köpa ett begagnat fordon. Detta är självfallet för att undvika att bli lurad eller att köpa ett fordon som kommer att kosta dig mycket i service på grund av flertalet skador elle fel. I dagens läge har de flesta förstått vikten av att mera noggrant kontrollera ett fordon innan köp eftersom det har skett en hel del bedrägerier och manipulering av chassinummer och med importer de senaste 10 åren.


Att kontrollera själva fordonet är självfallet bra, men det många glömmer i jakten på den perfekta bilen är faktiskt att kontrollera att man köper bilen av dess rättmätige ägare. I all hast är många så fokuserade på just fordonet att man glömmer att kontrollera ägaren och eventuella skulder som ägaren kan dragit på sig och bilen. Börja därför alltid med att kontrollera ägaren till en bil innan du börjar förhandla om eller kontrollera fordonet i fråga. Att köpa av ägaren till bilen är en förutsättning för att du skall få behålla den om det blir en juridisk tvist. Du kan inte köpa en bil i god tro och få behålla den om dess rättmätige ägare kräver den tillbaka. Då har du såväl förlorat bilen som pengarna.


Hur får jag då snabbt reda på vem som äger en viss bil?


Det finns ett flertalet tillförlitliga sätt du kan få tillgång till denna information på. Du kan till exempel få tag på ägarinformation via Transportstyrelsens sms tjänst. Detta genom att sända ett sms med registreringsnummer till 72503. Därefter får du svar på vem som äger bilen som är registrerad i Vägtrafikregistret.


Du kan även få dessa uppgifter via e-post från Transportstyrelsen genom att logga in i deras e-tjänst där du måste legitimera dig med Bank ID.


Vill du få tag på informationen direkt online i dator eller telefon föreslås att du använder dig av tjänsten biluppgifter.se där du snabbt skriver in registreringsnummer och därefter klickar dig vidare på vem äger bilen? Du kommer då att komma vidare till en annan hemsida som heter merinfo.se och kan då se vem som står som ägare och vilka andra fordon personen i fråga äger. Du får då även tillgång till telefonnummer, adress och annan information om ägaren.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att behålla gnistan i sitt förhållande
Höj säkerheten på företaget med passerkort
Sverigekatalogen
Takläggning och takrenovering
Allt om Will Smith