Du är inte inloggad.

Artikel

6 tips om hur du vårdar din bil

Sommaren är här och många kommer att välja en bilresa genom Sverige eller resten av Europa. Kort sagt; bilen står i fokus. Visst lockar en road trip längs svenska vägar? Visst lockar tanken att kunna köra hur långt som helst och njuta av känslan att vara fri? Åka vilse och upptäcka nya platser och prova nya saker?

Bilvården är därmed också i fokus.  Som en bilförare vet man inte alltid och har inte tid för att på ett professionellt sätt ta hand om sin bil. Men under semestertiderna kan man gott lägga några timmar på att få bilen att åter skina på egen hand. En bra guide om bilvård heter Vårda din bil som proffsen och några av punkterna har använts i denna artikel.

Här kommer 6 tips:

  1. Viktigt att komma ihåg är att inte låta medlen torka in. Om bilen är varm (om den exempelvis har stått i solen en längre tid), ska den först sköljas av innan avfettningen. Bäst avfettningsresultat får man på torr lack. Några av produkterna: PreWash som sprejas på lacken på de lägre delarna av bilen, löser upp asfalt och tjärfläckar. PowerWash används för resten av bilen och löser upp både vägsmuts och damm.
  2. Är lacken repig eller är den ok? Vid tvättning funkar en PaintCleaner bra som förbehandling vid skadad lack. Om du inte ser några avvikelser på lacken, är CreamPolish ett alternativ. Produkten ska masseras in med mjuk polerduk eller exempelvis en polermaskin.
  3. Skaffa några förlängningssladdar och koppla din dammsugare. Dammsug invändigt länge och väl. Ta ut gummimattorna och använd avfettningsmedel för att få dessa rena. Använd aldrig vinylglans på gummimattorna. De kan bli hala och utgöra en trafikrisk vid körning.
  4. Efter att ha dammsugit och torkat av ytorna med en trasa, använd helst inte vinylglans på sprayflaska. När du sprejar kan vinylglansen komma på vindrutorna eller på spegeln och det kan bli svårt att få bort det efteråt.
  5. Kontrollera att alla vindrutor är i takt och ifall du skulle behöva byta vindruta, är det bästa alternativet att välja auktoriserade specialister för detta.
  6. Massa insekter har hamnat på fronten av bilen? Testa då Turtle Insect Remover, som är en insektborttagare för glas, plast och lackerade ytor.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Arbetsmiljö
Fotoalbum
En härlig morgon i Italien
Nöjdare kunder och lägre kostnader med automatisk orderhantering
Bärgning i Sundsvall: En Oumbärlig Tjänst för Trafiksäkerheten