Du är inte inloggad.

Artikel

4 enkla sätt att öka förbränningen

Här kommer 4 tips på hur du kan öka förbränningen naturligt och effektivt. Läs mer och få tips och råd som fungerar.

 

1. Öka ditt intag av Omega-3

Omega-3 är fettsyror som finns i fiskolja vilka har visat sig öka hastigheten på din ämnesomsättning exponentiellt. Enligt en rapport från University of Ontario, fann forskarna att konsumtion av fet fisk med omega-3 kan öka fettförbränningen av enzymer i kroppen och lägre nivåer av lagrat fett. Tillägget kan hjälpa dig att bränna 400 extra kalorier per dag, eller 25 procent av ditt dagliga kaloriintag.

 

2. Ät Organiskt när du kan

Att äta organiska kan vara kostsamt men det kan snabba upp och öka förbränningen i kroppen. Antibiotika och tillväxthormoner som finns i konventionellt odlade livsmedel kan hämma immunsystemet och bromsa ämnesomsättningen. Mängden bekämpningsmedel i icke-ekologiska livsmedel kan orsaka en över normal minskning i ämnesomsättningen för de som börjar gå ner i vikt.

 

3. Motionera och bygg muskler

Muskler är typiskt tätare än fett och resulterar att du använder mer energi som följd. National Health Service (NHS) i Storbritannien uppger att de som har en högre muskelmassa i förhållande till fett tenderar att ha en högre BMI på grund av det faktum att det krävs mer energi för att upprätthålla en större muskelmassa. För varje kilo muskler som du har så bränner kroppen 50 kalorier mer för att upprätthålla en persons kroppsmassa. Tränar du för att bygga muskler kommer du att bidra till att öka din ämnesomsättning som du får din kropp i form.

 

4. Få mer sömn

Att äta sena mellanmål rekommenderas inte, men sena kvällar i sig påverkar även hastigheten på din ämnesomsättning. I en studie fann forskare att kronisk brist på sömnen påverkade ämnesomsättningen och de som sover mindre än 6 timmar per natt ofta vägde mer. Resultaten av studien visade även att sömnbrist negativt påverkade förbränningen av kolhydrater och kroppens endokrina funktioner. Forskarna drog slutsatsen att sju till åtta timmars sömn per natt för vuxna kommer att hjälpa till att hålla din ämnesomsättning i god stabil takt.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Riskfaktorer för Hälsporre & Plantar Fasciit
Förstora brösten
Så får du hjälp med dina magproblem
Ugn med ånga för hälsans skull
För- och nackdelar med tandblekning