Du är inte inloggad.

Artikel

Göran Liljeberg Konst & Insekter

Kort historia om Göran Liljeberg och hans konstverk & insekter

Sedan ungdom har Göran Liljeberg haft en stor passion både för insekter och fotokonst. Med egen initiativ sköter Göran all sin fotografi själv i sin egen studio som därefter printas ut. Dess bilderas kvalite som används utav Göran Liljeberg är utav 200 grams kvalitets papper med högsta klass för lång hållbarhet.

För att fånga upp en så skarp bild som möjligt utav insekterna använder sig göran utav Makrofotografi i stor förstoring, tidigare användes bilderna för illustrationsexemplar i olika böcker som Nationalnyckeln till Fauna och Flora. I olika inredningssammanhang används idag Göran Liljebergs konst som t.ex. för tavlor för privata och offentliga miljöer. Insektsfotosamlingarna som är fotade är för en stor del lånade från vänners samlingar och museer.

Lite information

Hur det kan uppstått att vissa insekter bara förekommer i latinskt namn och andra i svenska namn

Först och främst har alla arter i grunden ett latinskt namn, men arter som blivit påträffade i sverige kan ha fått svenskt namn fast även de arterna som påträffats i sverige finns också till en viss del i andra länder och utspridda över hela världen.

Vad ska man välja med eller utan tonplatta?

Med tonplatta får du ut en lite mjukare kontrast med en vit kan runt om fotot, vissa kallar detta för passepartout, vissa väljer med tonplatta eftersom det svenska eller latinska namnet på arten då även följer med trycket.

 

Kortfattat om ordet attribut i stort format

Motivet på arten kan finnas i storlekar upp till 50x70 och 60x80. Tyvärr kan ej dess storlek uppföljas för alla arter.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Fotografera djur
Skaffa hund?
Säkerhetsväst för ridning
Ta hand om ditt husdjur
Ta ett steg mot en bättre miljö