Du är inte inloggad.

Artikel

Varför ekologiska barnkläder?

Ekologiskt – för miljöns skull

Ekologiska kläder är egentligen det mest naturliga som finns. Förr odlades och tillverkades allt på ekologiskt vis, och det innebär helt enkelt att det görs på ett naturligt sätt som inte skadar naturen. Kläppi är ett norrlänskt företag målsättning är att vara ett ansvarsfullt varumärke som värnar om sina kunder och inte minst om miljön. "Vi vill erbjuda högsta kvalitét på produkter och knyta långvariga relationer till våra kunder men också göra minsta möjliga åverkan på moder jord. Förhoppningen är att Kläppi ska kunna göra mer nytta än skada för vår natur och tillföra en stor dos god design. Ekologiska barnkläder är en naturlig produkt som vi bör kunna unna både våra barn, oss själva och vår natur.

Namnet Kläppi

Kläppi betyder “unge” på ”Meänkieli”, ett snart helt bortglömt språk från Norrlands skogar. Här finns ännu spår av bevarad natur och en och människor som inte glömt bort hur viktigt det är att bevara vår natur och de som lever i den. Ett mer passande namn till det här företaget skulle kanske vara svårt att hitta.

Inga farliga ämnen

När du som kund handlar en vara köper du inte bara en produkt utan ett helt koncept. I kedjan kan ämnen, vissa mindre farliga än andra och samlas i kroppen. Alla produkter som finns i ditt hem innehåller olika ämnen från sin produktion och samlas i hemmets dammtussar och våra kroppar. Vid beröring, uppvärmning och tvättning frigörs ämnen som vi sedan tar upp via huden, vattnet eller den mat vi äter och skapar en kemikaliecocktail i blodet. Här kommer några tips för att kemikaliebanta i hemmet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vem var Carl von Linné?
Om Lunnarpshill - Tradition som lever kvar
Säker hund i bilen
Furminator för hund och katt
Att välja rätt jaktkläder