Du är inte inloggad.

Artikel

Hur kan jag trycka en bok själv?

Den som någon gång försökt få en bok publicerad vet att det här inte är någon dans på rosor. Visst finns det de som lyckas vid första försöket, men för de allra flesta så innebär denna process en massa försök med olika bokförlag som för det mesta leder till att man ger upp. Nu finns det dock ingen anledning till att ge upp när man kan trycka en egen bok utan att gå via etablerade bokförlag. Idag är det mycket vanligt att trycka en bok som presentreklam så man kan dra nytta av full frihet vad gäller text och design.

För att lyckas med att trycka en egen bok så måste man starta med självförtroendet, och sedan är det bara att jobba enligt en smart plan för att förverkliga sina drömmar som författare!

Är din bok läsvärd?

Om du svarar nej på den frågan så ska du inte försöka publicera en egen bok. Med den attityden så kan du lika gärna ge upp idag. Var medveten om att många kommer att säga att det du skrivit inte är unikt och speciellt. Det finns till och med okänsliga idioter som kommer att tala om för dig att det du författat är rent skräp som ingen kommer att vilja läsa. Detta måste man klara av om man vill publicera sin egen bok. För att underlätta så kan man välja ut några vänner som man litar på. Med vänner i ryggen så blir det lättare att klättra i uppförsbacke.

Vilken budget har du?

Det här är en mycket viktig punkt då du har bestämt dig för att trycka en egen bok. Fundera inte på vad du kommer att tjäna på boken som eventuell presentreklam eller genom att rentav sälja den på marknader. Fundera på vad du har råd med just nu och se detta som en investering i ditt intresse. Om du gick på yogakurs och ville pröva näs och tarmrensning så hade du gladeligen köpt näskruka utan att fundera på andrahandsvärdet. Samma tänk gäller då du publicerar din egen bok. Gör det för att det är roligt och räkna inte med att få igen dina pengar.

En plan

Du måste ha en plan. Då böckerna är tryckta så kan de ju inte ligga och damma på vinden. Om du vill dela ut dem till vänner och familj eller sälja dem till bokhandeln så ska du se till att göra detta. Idag finns det tjänster som kan hjälpa till med den kommersiella sidan av att publicera en bok. Du betalar för detta och det du får igen är att fler kommer att läsa din bok samt att du möjligen kan tjäna lite pengar på den.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Porträttfotografering är något för alla!
Renovering
Är maskinöversättning ett alternativ?
Göra fotoalmanacka? Tänk på…
Skillnaden mellan iPhone och Android