Du är inte inloggad.

Artikel

Hur många besök behövs hos en massör?

Hur många gånger har du vart hos en naprapat, osteopat eller massör som har sagt "du kommer tillbaka på 3 behandingartill så kommer du bli bra"?
 
Visst, massage och andra manuella terapier är bra för praktiskt taget varje system i kroppen, antingen direkt eller indirekt. Skellettet påverkas indirekt av massage och direkt av andra manuella terapier som exempelvis en kiropraktisk behandling. Den förbättrade blodcirkulationen av massage ger syre och näringsämnen till benen, vilket kan leda till att stela eller smärtsamma leder kan kännas bättre. Om muskler blir mer flexibla kan rörligheten i leder öka, vilket givetvis kan ha en possitiv effekt på en stel och smärtsam kropp.
Att muskelpänningar och kramper kan försvinna eller minska av massage är inget nytt och att massage är bättre för återhämtning än aktiv vila är sedan länge klassat som objektiv fakta. Stressrelaterade tillstånd, huvudvärk och andra problem relaterade till nervsystemet kan förbättras och till och med försvinna av rätt typ av massage eller annan manuell terapi.
 
Dålig rörlighet är väldigt vanligt i dagens samhälle, vilket gör att den förbättrade blodcirkulationen som uppstår under manuel terapi är något som majoriteten av dagens människor behöver med jämna mellanrum. Att massage stimulerar det lymfatiska systemet, vilket stimulerar kroppens förmåga rensa kroppen från avfallsprodukter är också något som klassas som fakta då mycket forskning tydligt visar detta. 
Den djupa avslappningen som massage kan bidra till leder till en djupare och långsammare andning, vilket i sin tur leder till att matsmältningssystemet fungerar bättre. Mensvärk och klimakteriebesvär kan även dessa lindras av massage.
 
Så varför är det så få människor som faktiskt lyckas att bli helt friska från problem relaterade till rörelseapparaten genom massage eller annan manuel terapi? Hur kommer det sig att behandlingarnas alla fördelar inte ger permanenta resultat?
 
Allt handlar om att en massör, naprapat eller osteopat i de allra flesta fall enbart tillfälligt kan påverka hur det känns i kroppen. Om du verkligen vill bli av med din stelhet, ryggvärk eller dåliga rörlighet krävs det att du utöver dina besök hos din terapeut även förändrar dina livsstils och träningsvanor. Behandlingen du får är endast halva delen av receptet för att kunna bli helt friskt. Du behöver ta eget ansvar, lära dig om din kropp och förstå varför du upplever smärta eller stelhet.  Enligt mig så utbildar en bra terapeut sin kund om orsaken till varför kunden upplever problemen. En bra terapeut behandlar inte enbart symtomen, skickar hem kunden,  och behandlara symtomen igen några veckor senare. En bra terapeut ser till att kunden inser vad som måste göras, utöver behandlingarna, för att få och behålla en frisk och funktionell kropp. 
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Fotboll & dess utrustning
Kom i form med ett hemgym
Intervallträna och Öka Din Fettförbränning
Manchester United i Premier League
Golfklubbor slumpas bort