Du är inte inloggad.

Artikel

Träningsblogg

Recension av en ny blogg. Jag tänkte göra en recension av en ny och mycket intressant träningsblogg som jag har funnit. Bloggen tar upp ämnen rörande personlig träning, träningsprogram, kost, kostupplägg och mycket annat.

Bloggen drivs av Marcus Jadesköld och går under namnet traningsbloggen.nu

8 saker som är bra att tänka på när du bloggar

1. Skriv en bra rubrik
En bra och tydlig rubrik är väldigt viktigt när du bloggar. Om dina läsare exempelvis hittar din blogg via googles sökresultat så är det väldigt viktigt att den potentiella läsaren direkt blir intresserad när titeln ses i google.

2. Dela upp texten i korta stycken 
Om du skriver längre artiklar / inlägg så försök att dela upp brödtexten. En för lång text tenderar att bli grötig vilket gör att du kan förlora läsare genom att de hoppar av direkt när de ser att inlägget är presenterat på ett besvärligt sätt.

3. Markera viktiga ord
Att markera väsentliga ord eller fraser i din text är ett annat sätt att öka läsbarheten. 

4. Använd mellanrubriker
Om det är en väldigt lång text (för att vara ett blogginlägg alltså) bör du, förutom styckeindelning, satsa på att ha med underrubriker. 

5. Lägg in en bild 
Bilder gör artiklar lättare att läsa. Det kan även göra artiklarna intressantare att läsa, tala gärna genom bilder men dock inte för mycket. Sökmotorerna kan inte läsa in texter på bilderna vilket kan försämra dina resultat i serpen.

6. Länka till andra sajter
Förr i tiden var många tveksamma till att länka vidare, speciellt till ”konkurrerande” redaktionella sajter. Man trodde att man skulle förlora sina besökare till den andra sajten. 

7. Länka till tidigare inlägg
Du har säkert många inlägg som påminner om det du skriver om. .


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

10 tips när du skall köpa sparkcykel
Båttillbehör
Ta del av travtips för större vinstchans
Allt fokus på målskyttarna
Vad skiljer olika crosstrainers åt?