Du är inte inloggad.

Artikel

Hur träffar man ”den rätte?”

Dejting idag är på vissa sätt svårare och på vissa sätt lättare än någonsin. Det finns fler chanser, tack vare alla dejtingsidor, dejtingappar, nattklubbar och så vidare, men ändå (eller därför?) är vi förmodligen fler som är singlar idag än någonsin förr. Totalt påstår tidningen Fokus via GP att det är cirka 40% av befolkningen som är singel och att det i Östersund är hela 56,5 av kvinnorna mellan 20 – 64 år.

I resten av landet ser statistiken tyvärr ungefär likadan ut. Så hur gör man för att träffa singlar i Sverige? Hur hittar man rätt? En bra början är naturligtvis att flytta till en storstad, där man helt enkelt har högre chans att träffa singlar, eftersom det bor fler personer där. Vissa letar till och med efter partners utomlands på singelresor.

Är det rätt strategi? Kanske för vissa. Det är åtminstone ingen idé att bara sitta på soffan och vänta på den rätta mannen eller kvinnan – du måste själv bli ”Mister” eller ”Miss” rätt först! Så börja från början.

Jobba på dig själv

Du letar efter ett riktigt kap på singelmarknaden, för det förtjänar du. Eller? Hur attraktiv, självsäker, trevlig, positiv och aktiv är du egentligen? Vad kan du förbättra på dig själv? Man måste inte vara snygg och framgångsrik för att hitta en bra partner, men det lär knappast skada.

Det är dock viktigare att du är uppriktig, ärlig och tydlig med din potentiella partner. Det gäller vad du söker, vilka behov du har, vem du är och så vidare. När du mår bättre och är mer självsäker så är du dessutom mer attraktiv. Var dig själv, men den bästa versionen av dig själv.

Var realistisk

Inse att ingen är perfekt och att det även gäller din potentiella partner. Om din ribba är över molnen måste du kanske sänka din standard till en mer realistisk nivå – alla kan inte vara som Brad Pitt och Angelina Jolie.

Gör dig tillgänglig

Om du sitter hemma varje dag så är det som sagt svårt att springa på kärleken som i någon slags romantisk komedi. Du måste ge dig ut i världen för att få en chans att träffa någon på det gamla goda viset. Undantaget är naturligtvis om du dejtar på nätet, men mer om det senare.

Det behöver inte vara till krogen du går heller. Du kan följa de intressen du redan har och få chans att träffa likasinnade. Du kanske är träningsintresserad? Gå med i en yogaklass. Vill du lära dig dansa salsa eller laga mat? Gå med i en kurs. Gillar du att vandra? Gå med i en vandringsgrupp? Det finns hur många alternativ som helst och det spelar ingen roll vad du väljer - men var du än går är det viktigt att flirta lite och prata med andra människor som är där.

Visa intresse

Du kanske är blyg, du kanske har varit singel så länge att du har glömt hur man gör. Det behöver inte vara så komplicerat, försök bara att inte haka upp dig på en viss situation (eller person). Börja smått och arbeta dig uppåt. En blick här, ett leende där, eller rent av vinka och gå fram till någon. Ställ en fråga som är relevant till miljön och försök hålla konversationen vid liv.

Nätdejting

Stigman med nätdejting är borta, så det är bara att leta upp en dejtingsida som passar dig (det finns ganska många). Några av dem är gratis, men det brukar också innebära att vare sig sidan eller dess medlemmar inte är lika seriösa.

Det är bättre att jämföra några olika dejtingsidor och välja ut den som verkar bäst för dig – till exempel om du vill dejta folk över 50, om du vill ha en kortare affär eller om du vill ha en mer allmän dejtingsida. Den internationella dejtingsidan elitsinglar är exempelvis inriktad mot folk som söker högutbildade, seriösa partners för långvariga förhållanden.

Nätverka

Du har vänner, familjemedlemmar, arbetskamrater och andra människor i ditt liv (om du inte bara har dina katter?). Utnyttja ditt kontaktnätverk, låt folk veta att du är singel och sökande – man vet aldrig var en dejt kan komma ifrån! Fråga andra om de känner någon het singel i samma sits som du.

Enligt statistiken är det det näst vanligaste sättet att träffa någon på, efter nätdejting – så ge det en chans! Om du har en vän som är singel så kan ni bli ett singelteam och ge er på utmaningen tillsammans.

Blicka framåt

Sist, men inte minst, blicka mot framtiden! Ge inte upp! Det enda som kan stoppa dig är du själv. När du känner dig som latast är det dags att agera. Tiden är inte ute och din nya partner väntar på dig, någonstans där ute. För att citera Daniel Johnston:

True love will find you in the end

This is a promise with a catch

Only if you're looking can it find you

‘Cause true love is searching too

But how can it recognize you?

Unless you step out into the light, the light!

Lyssna på YouTube: Daniel Johnston - True Love Will Find You In The End


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

5 Anledningar att Använda Eurobehållare för att Frakta Långdistansgods.
Sätt att spå sig
Svårt hitta tid för utbildning? Ta en intensivkurs för skepparexamen!
Olika sätt att tvätta bilen
Hitta kärleken i januari