Du är inte inloggad.

Artikel

Kredithantering och andra tjänster för företag som vill bli mer effektiva

Hanteringen av krediter är ett stort verksamhetsområde som innefattar olika saker. Här ingår bland annat kundanalys, kreditupplysningar, inkassotjänster, försäljning av kundfordring och faktura- och reskontratjänster. Allt detta är saker som ofta tar mycket tid att sköta själv men som med fördel kan läggas över på ett externt företag. Det är ett utmärkt sätt att spara både tid och pengar.

 

Kredithantering är smarta tjänster för företag

Alla företag som skickar ut en faktura med ett relativt långt återbetalningsdatum har i princip gett ut ett lån som ska betalas in. Ibland händer det att en faktura inte betalas tillbaka i tid. Då finns det flera sätt att hantera detta. Det vanligaste är att man tar kontakt med kunden och försöker ta reda på vad det är som har hänt, ibland kan det vara ett ärligt misstag i form av att kunden bara glömde bort fakturan. I vissa fall får du inget svar och du får försöka driva in fakturan på något annat sätt.

 

Indrivning och inkassotjänster

Själva indrivningen av fakturan tar också tid. Det är inte konstigt att många företag väljer att sälja sina fakturor till indrivningsföretag. Ibland kan det vara svårt att få ett bra pris för sin faktura. Det allra bästa är att gå ihop med ett kreditförsäkringsbolag redan från början. På så sätt är man försäkrad från start. Dessutom är det många kreditförsäkringsföretag som även hjälper till på andra sätt, exempelvis genom att tillhandahålla analystjänster. Då undersöker försäkringsbolaget dina kunder för att se vilken kreditvärdighet de har och hur deras tidigare betalningsbeteende har sett ut. En bra kund som sköter sig kan du försäkra ett stort belopp hos. En kund som sällan betalar sina fakturor i tid, eller alls, kan du oftast inte försäkra alltför mycket kredit hos eftersom försäkringsbolaget inte vill att du ska göra affärer med dessa. 

 

Lägg över alltihop

Det finns företag som inte bara försäkrar dina krediter, de sköter även själv fakturaskapandet och uppföljningen av fakturorna. Denna typ av kredithantering gör det möjligt för det egna företaget att helt fokusera på kärnverksamheten, samtidigt som du kan försäkra dig om att få in pengar tidigt. För mindre företag som fortfarande växer kan denna typ av effektivisering göra enorm skillnad. När det egna företaget kan fokusera på värdeskapande aktiviteter kan de öka möjligheterna att växa och bli framgångsrika. Eftersom nya företag ofta har begränsad likviditet kan försäljningen av fakturorna vara det bästa sättet att få in säkra pengar snabbt. Naturligtvis kan även företag som redan etablerat sig på marknaden vända sig till ett kredithanteringsföretag för att effektivisera verksamheten. Det finns många företag att vända sig till och dessa blir bara mer och mer populära. Det är inte svårt att förstå varför.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vetenskapen bakom stegpinnedesign
Välja en bra advokatfirma i Lund
Nitrilhandskar
Topp 5 Mest Använda Brickor och Containrar för Mat
Brottmålsadvokater | Thomas Martinson