Du är inte inloggad.

Artikel

Instagram har gått om Twitter

Instagram är ett socialt nätverk som är tänkt att vara en lika snabb form som Twitter med den skillnaden att den kanalen i första hand är baserad på bilder. Eftersom både läsare och Google gillar bilder så är det inte konstigt att Instagram nu gått om Twitter om man räknar antalet användare.

Det är lätt för dig att använda dig av Instagram. Du skapar ditt eget konto gratis genom att ladda ner programmet på App Store eller Google Play. Sedan är det bara att ta upp din IPhone eller IPad, ta en bild av något du tycker är intressant ur marknadsföringssynpunkt och lägga upp den på Instagram. Är du inredare, artist, florist eller har ett annat sådant intresse som är tacksamt ur bildsynpunkt så är detta en viktig kanal. Jag, som umgås i författarkretsar, ser mängder av sådana bilder från andra författare som visar situationer där man håller föredrag, besöker bokmässor eller ordnar bokreleasepartyn.

Du behöver inte ta egna bilder. Be dina kunder att ta bilder som handlar om det du erbjuder med sina IPhones och uppmana dem att publicera sina bilder på Instagram eller och andra sociala medier. 

Du kan också publicera bilder som du köpt publiceringsrätten till. Man kan köpa bild för bild eller betala för ett abonnemang som ger dig rätten att ladda ner ett visst antal bilder. Om du går in på någon av de professionella bildsajterna hittar du tusentals bilder sorterade under olika kategorier som är av hög kvalitet.

Jag har på det sättet köpt många bilder som illustrerar de områden som jag är intresserad av. Det har jag t.ex. gjort på en hemsida som handlar om att starta eget företag och en annan som handlar om att skaffa sig nytt jobb genom sociala medier. Det gör att jag när som helst kan komplettera eller illustrera en text med ett bra foto utan att jag då behöver ge mig ut och ta en egen bild. Var noga med upphovsmannarätten. Du får bara publicera bilder som du tagit själv eller sådana som du har köpt rätten till att publicera.

Det finns också ett antal sajter där du kan ladda ner bilder som du kan använda fritt och nedladdningarna är helt gratis. Skriv in sökorden ”gratis bilder” på Google så hittar du flera sådana sajter.

Jag vill ge dig tips om att du alltid ska lägga in en bild i samband med att du skriver på din hemsida eller på sociala medier. Det gillar både dina läsare och sökmotorerna. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Mjukvara för hantering av kontrakt och avtalsuppföljning
Snygga och bra hörlurar att köpa i år
Köpa hemsida
CBS går med i Youtubes streaming tv
Var kan man få gratis bilder?