Du är inte inloggad.

Artikel

Julstjärna, lat. Euphorbia pulcherrima

 
Inlägget nedan är reklam för sajten skickajulblommor.se, en portal med information om blomsterförmedlingar och presentbutiker på nätet.
 
Julstjärnor, eller Poinsettia som de också kallas i USA, används som juldekorationer runt om i världen. En jul utan julstjärnor? Nja...., nog skulle du sakna dem? De bidrar ju så fint till julhelgens mysiga hemtrevnad.
 
Några fakta om julstjärnor:
 
Ursprung: Julstjärnan har sitt ursprung i Centralamerika. Där växer den vilt i länder som Mexiko och Guatemala. Den fick sitt namn efter Joel Poinsett , en amerikansk diplomat som introducerade växten i USA på 1820-talet (som nämndes ovan kallas blomman poinsettia i USA)
 
Kuriosa: Julstjärnans karekteristiska färg lär ha blivit till när en gudinnas blod droppade ner på dess blad. Det är i alla fall vad aztekerna i Mexiko trodde (uppgift från Wikipedia).
 
Växtens utseende: Julstjärnan är känd för sina färgstarka bladverk som kan vara rött, rosa, vitt eller gult. Dessa blad är egentligen inte blommor, utan i själva verket bladliknande högblad som omger de små gula blommorna i mitten.
 
Julstjärnan är en av de mest populära julblommorna i världen. Den används ofta som dekoration både inomhus och utomhus under julfirandet. 
 
Att skicka julblommor med bud är en praktisk lösning för dig som vill sända en speciell julhälsning men inte har möjlighet att överlämna den personligen.Det är enkelt att överraska någon och sprida julglädje genom att skicka en julgrupp eller en julbukett med bud. Mottagaren blir glad för själva blomman, men kanske speciellt för den generositet och omtanke du visar.
 
Floristerna ute i blomsterhandeln använder gärna julstjärnor när de arrangerar stämningsfulla julgrupper. Julstjärnor passar fint ihop med andra julblommor och växter, som till exempel hyacinter, echeveria, en, gran, ilex med mera. Med lite mossa och julpynt i basen trollar floristerna fram fantastiska konstverk med dessa vackra julblommor och julväxter.
 
Vård av julstjärnan: Placera växten på en ljus plats, undvik kalla drag och se till att den får tillräckligt med vatten utan att bli genomblöt. Vattna med ljummet vatten. Med rätt vård kan en julstjärna pryda hemmet under hela julsäsongen och en bit in på det nya året. Med lite tur (och skicklighet?) kan du använda julsjärnan som en frodig, grön krukväxt när den blommat färdigt. Med ännu mer tur och om du har gröna fingrar kan du få den att blomma om till nästa jul... 
 
Sammanfattningsvis är julstjärnor en älskad symbol för julen och ett populärt val av julblomma. Att skicka julblommor med bud, som en vacker julstjärna, är en trevlig gest som sprider julglädje.
 
Julstjärnor och andra julblommor brukar dyka upp i blomsterhandeln i mitten av november/början av december. Det smidigaste sättet att skicka blomsterbud är att fixa beställningen på nätet hos en etablerad blomsterförmedling. Då slipper du ge dig ut på stan och att stå i kö i en fullpackad blomsteraffär. Du kan välja ut din blomstrande julhälsning i lugn och ro där hemma. Med några klick på mobilen, läsplattan eller datorn fixar du en fantastisk julhälsning till dina nära och kära:) En hälsning som kommer generera goa känslor i kroppen!
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Need for Speed
Däckblogg
Använd dig av blomsterspråket när du skickar blombud
Att importera alkohol och sprit
Deluxe sortiment på ingång hos skinnplanbok.se!