Du är inte inloggad.

Artikel

Klart att du kan göra din egen hemsida!

Det är faktiskt inte så svårt att göra en egen hemsida. Dels har du bra bloggnätverk som Nouw där du kan skapa din sajt. Det kostar inget men du får heller inte en unik adress till sajten. Om det är viktigt för dig att ha en unik sajt med .se adress måste du köpa ditt domän och sedan hitta ett bra webbhotell för att hosta sajten på.

Det här är inte besvärligt. Ett enkelt webbhotell kommer att ha tydliga verktyg som gör att du förstår hur du ska göra. Om de har bra support också kan du snabbt få hjälp när det uppstår frågor. I början kan det ta lite tid men du förstår snabbt och det känns coolt att bygga och driva sin egen sajt.

Varför vill du ha en hemsida?

Något du bör fundera lite på är varför du vill ha en hemsida. Om det är för att skriva om ditt liv och få en massa fans är det inte så dumt att välja ett bloggnätverk där du får skapa din hemsida gratis. Där kommer du ju att kunna lämna meddelanden till andra för att få uppmärksamhet.

Det är en hel del jobb med hemsidor

Även om det tekniska kan bli ganska enkelt om du till exempel väljer WordPress för att bygga din sajt så ska du veta att det ändå är en hel del jobb med en hemsida. Både med en blogg och med en mer traditionell sajt där du kanske visar upp din konst eller ditt företag.

En hemsida måste uppdateras med innehåll för att se som en levande plats. Det här är viktigt om du till exempel vill få trafik från sökmotorer. Om du tycker om att skriva är det inga problem. Om inte måste du kanske ha en budget till att köpa innehåll och att få lite hjälp till exempel med gästinlägg av andra som gärna skriver.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Webbyrå Stockholm - Vi skapar moderna hemsidor
Dikter på internet
Fotograf Stockholm
Tvlive.nu: Revolutionera Ditt Sätt Att Se Svensk TV
Artisterna so är nominerade till P3 Guld 2023