Du är inte inloggad.

Artikel

Köpa 5-HTP online inrikes i Sverige

5-HTP är ett kosttillskott som under senaste åren fullkomligt exploderat i popularitet - och nu har populariteten även börjat märkas av i Sverige. Kosttillskottet som används för bland annat bota depression, nedstämdhet och ångest går nu för tiden att beställa snabbt och smidigt på internet. Dessutom så behövs det inget recept eller tillstånd för att handla det eftersom det klassificeras som ett vitamintillskott och inte ett läkemedel. 

 

Så vad är det då som är så bra med 5-HTP - och varför fungerar det? Faktum är att 5-HTP inte är något påfund från oss människor. Utan det är en naturligt förekommenade byggsten i vår kropp som används i hjärnans process att skapa serotonin. Serotonin är den neurotransmittor som till stor del är ansvarig för vårt välbefinnande och lycka. Vid brist på serotonin eller låga serotonin nivåer så kan man ofta känna sig nedstämd eller orkeslös. Det är även vanligt att sömnen påverkas lika väl som sexlusten.  

 

När du använder 5-HTP kosttillskott så hjälper du din hjärna att enklare producera nytt serotonin. Ämnet som annars kan hittas i matväg (men i mycket liten mängd) bearbetas av vår kropp där det tillsammans med vitamin B6 omvandlas till serotonin. Användare av 5-HTP märker ofta positiva förändringar i sitt humör och välmående redan efter ett par veckors användning. Dessutom slipper man de negativa bi-effekterna som traditionella (och receptbelagda) SSRI preparat ger, som till exempel minskad sexlust eller känslor av dåsighet. 

 

I flertalet länder runt om i Europa så rekommenderas nu för tiden 5-HTP som första åtgärd vid tecken på depression eller nedstämdhet. Och i länder som Nederländerna används det även i skadereducerande syfte hos brukare av ecstasy och MDMA. Dessa användare upplever ofta en signifikant brist av serotonin vilket påverkar det dagliga livet. 5-HTP har visat sig varit mycket effektivt för att återställa nivåerna. 

 

Att köpa 5-HTP görs enklast online, där priserna är låga och man kan hitta omdömen från andra användare. Det är emellertid svårt att hitta en leverantör som skickar 5-HTP inrikes i Sverige, då Sveriges regering ännu inte fullt godkänt kosttillskottet för försäljning. Lyckligtvis finns det massvis med studier och forskning som påvisar dess säkerhet, och det spekuleras i att Sverige troligtvis kommer följa resten av Europas lagstiftning inom kort och tillåta butiker att sälja det. 

Så om du känner dig lite låg, nedstämd, orkeslös eller brist på motivation - kanske har du låga serotoninnivåer. Genom att beställa 5-HTP online så får du snabbt hem tillskottet i brevlådan, och du kan lika snabbt vara tillbaka i balans och fullt njuta av livet igen. Så gör som hundratusentals andra - pröva 5-HTP du med!  

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Munskydd i kollektivtrafiken
Hur grönt te kan hjälpa dig gå ner i vikt naturligt
Är tandblekning farligt?
Få ett vitt skinande leende på din lunchrast!
Tandblekning och hur du får vita tänder?