Du är inte inloggad.

Artikel

Minihus är en form av prepping

Trenden med att flytta in i en container växer sig allt starkare. Det är fortfarande vanligast att folk som också kan beskrivas som preppers är intresserade av tiny house som är namnet på den här typen av bostad. Det rör sig om ett litet hem som går att flytta om man vill det på en trailer.

Vad är saken med tiny houses?

Vad är det som får folk att vilja lägga några hundratusen kronor på att bo i en container? Den främsta anledningen är att det är mycket billigare än att köpa en vanlig bostad. Det här är ju ett väldigt litet hem och det kan placeras på någon annans tomt om man bara får okej för det.

Dessutom går det att göra mycket för att få självhushållning av flera viktiga saker. Om du har råd kan du installera solceller för el och även använda dig av vattenuppsamling av regnvatten för dina hushållsbehov.

Det här betyder att det går att leva i tiny huset även om elen skulle kopplas från eller någon form av katastrof skulle inträffa. Att huset är så litet bidrar till att det är mycket energisnålt.

Nackdelar med att bo i en container

Du får förstås fönster så att det blir ljust och fint i din container men det finns nackdelar. Den främsta är att det är så litet. Du får bara plats med det mest nödvändiga. Det finns ett sovloft men annars har du bara en liten yta för ditt vardagsrum, kök och toalett som i ett rum.

För en familj med flera barn innebär detta att det kommer att krävas minst två containers för att leva på detta vis. Och så måste du ju finna en plats att ställa ditt tiny house på. Det är inte säkert att detta blir så lätt. Det är ungefär samma regler som för Attefalls regler.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tillverkare av hallmöbler i Sverige
Kontorsstol i hemmet
Produkter i limfog
Badrumsrenovering Gustavsberg
Flyttstädning Umeå