Du är inte inloggad.

Artikel

Proteinpulver

 

Protein är ett viktigt näringsämne som kroppen behöver för att kunna fungera. Protein finns naturligt i till exempel ägg, kyckling, lax, linser, keso och tonfisk. Ibland räcker dock de naturliga proteinkällorna inte till för att ge kroppen tillräckligt med protein, och då kan det vara bra att komplettera med ett kosttillskott.

Varför använder man pulver?
Om man tränar mycket behöver kroppen även mera proteiner för att klara av att återhämta sig mellan passen, och då kan man tillföra de nödvändiga mängderna proteiner med hjälp av kosttillskott. Detta kosttillskott är mycket populärt bland människor som tränar på alla nivåer, och såväl pensionärer som motionerar några gånger i veckan i ett lågt tempo liksom professionella idrottare och atleter kan använda proteinpulver.

Vad är det?
Kosttillskottet består av protein som har isolerats från naturligt protein som finns i livsmedel som till exempel ägg, mjölk, ost och soja. Pulvret blandas med mjölk eller vatten så det får en konstistens som liknar en milkshake, och är ett både snabbt och billigt sätt att få i sig tillräckligt med proteiner.

Köpa proteinpulver
Man kan hitta proteinpulver hos nästan alla butiker som säljer hälsotillskott, både fysiska sådana och butiker som fungerar på nätet. Genom att jämföra priser kan man lätt hitta riktigt billigt proteinpulver. Det finns många olika varianter av proteinpulver och priset på dem kan skilja ganska mycket. Om man bara tränar några gånger i veckan som en hobby räcker de billigare varianterna bra, medan man kan satsa på lite dyrare varianter om man tränar mycket och med målet att bygga upp sina muskler. Utöver detta finns det också många olika smaker att välja mellan, till exempel jordgubb, choklad, banan, vanilj, hallon, mintchoklad och många fler. Här är det självklart den egna smaken som får avgöra vad man väljer.
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Personlig Träning, kosttillskott & Artiklar
Giganterna bakom Arsenals matchtröjor
Att träna
Kom igång med en motionscykel
Massageprodukter från Zen Products