Du är inte inloggad.

Artikel

Räkna kalorier och gå ner i vikt

Har du länge försökt gå ner i vikt utan att lyckas? Så var det för mig i många år. Jag trodde att det skulle räcka med att ge mig ut och springa långt varje dag. Men när jag sprang så mycket så kände jag mig värd lite extra mat. Kanske tog jag ett extra lass spaghetti. Jag gick inte ner ett endaste gram!

När jag senare läste på olika träningsforum började det gå upp för mig hur det här med viktnedgång egentligen fungerar. Det är faktiskt väldigt enkelt!

Maten du äter är energi (kallas för kalorier). När du rör på dig så förbränner du kalorier. Äter du mindre kalorier än du gör av med på en dag så går du ner i vikt. Äter du mer så går du upp i vikt. Såhär enkelt är det faktiskt!

På denna sida om att räkna kalorier kan du läsa mer ingående om hur det fungerar. Men enkelt sagt så bör du ta reda på ungefär hur mycket kalorier du gör av med på en dag. Det beror främst på ditt kön, längd och vikt. Sedan äter du helt enkelt ca 500 kalorier mindre VARJE dag och vipps, du går ner cirka två kilo per månad.

För att ta reda på hur mycket kalorier din mat innehåller bör du skaffa dig en hushållsvåg och väga allt du stoppar i munnen. Jag lovar, det är inte så svårt som det låter! Man får väldigt snabbt in rutinen.

Denna "räkna kalorier" metoden bygger på fysiska lagar. Följer du den så kommer du GARANTERAT att gå ner i vikt, det lovar jag dig.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Smak på kosttillskott
Laserbehandling Stockholm
Hjälp mot svullnade ben
Recept på kolhydratsnål frukostmuffins
Ansiktsbehandling Helsingborg