Du är inte inloggad.

Artikel

Skäggvård

Idag är det många män som odlar skägg eller har sparat ut till en riktigt väl ansat skägg. När man har skägg idag som man så är det många som bryr sig om att ta hand om det på bästa sätt.

Det märks inom grooming världen att försäljningen har ökat markant dom sista åren ute i världen. Dom bästa produkterna till ditt skägg är skäggolja, skäggvax och skäggbalsam. 

Att köpa en billig skäggolja är väldigt lätt om man googlar på nätet, men att hitta en som passar just dig kan vara något svårare. En skäggolja ska lukta gott och vara lagom fet så ditt skägg inte ser eller känns otvättat.

En olja hjälper dig att hålla ditt skägg fräscht och att vårda huden under håret. Huden blir lätt irriterad när du har odlat skägg i några månader. Det beror på att huden orkar inte smörja skinnet med sina egna oljor och därför börjar det klia och ser ofräscht ut.

Skäggvax hjälper dig att hålla håret på plats under en hel arbetsdag utan att du behöver tänka på det. Det vårdar även ditt hår med vitaminer och oljor.

När du ska applicera skäggvax till ditt skägg så gör det gärna i fuktigt skägg och börjar sedan nerifrån halsen och upp till öronen sedan tillbaka igen, ett antal gånger för att verkligen få vax överralt och ända in till hårsäckarna.  Försök att få in detta i rutin så ska du se att ditt skägg känns mycket lenare efter bara en liten period.

 

Tänk på att ta hand om ditt skägg så kommer det att ta hand om dig.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Laserhårborttagning hemma
Att bleka tänderna hemma
Testa din hörsel och öka din livskvalitet med nya hörapparater
Gå ner i vikt med teatox
Gå ner i vikt snabbt