Du är inte inloggad.

Artikel

Vad är fördelarna med långt hår?

Om du funderar på om du ska klippa av allting och börja om från början eller fortsätta med längre frisyr så är det inte så dumt att se på fördelarna med detta. Många drömmer om långt hår och det är inte så konstigt. Om vi bortser från att korthåriga uppfattas som mer kompetenta än långhåriga så finns det många fördelar med längre hår.

Du kan göra många olika frisyrer

Med långt hår kan du styla och skapa olika frisyrer. Du kan ju alltid klippa håret kort men tvärtom blir mycket svårare. Långt hår innebär att du kan göra flätor, knutar och festliga uppsättningar som kräver volym utan att använda löshår.

Långt hår kan vara lättare att ta hand om

Det låter kanske lite knasigt men faktum är att långt hår ofta håller sig finare än kort. Om du tar hand om håret är det inte så troligt att det kommer att gå sönder så som kort hår kan göra. Dessutom så behöver du sällan toppa och trimma långt hår så ofta som du måste med kortare frisyrer.

Håret är ett skydd mot väder och vind

Med långt hår har du både mössa och halsduk! Dessutom kan håret verka som ett skydd mot starkt solsken då den hänger ner över axlar och rygg. Om det är en kylig dag kan det kännas skönt att ha lite mer hår på huvudet och omkring hals och nacke.

Många tycker att långt hår är finast

Det är ganska vanligt att folk tycker att långt hår är vackrast. Det kan leda till att du känner dig fin i ditt långa hårsvall. Helt klart en fördel om du delar denna smak. Men tänk på att detta gäller långt och hälsosamt hår så det gäller att ta hand om lockarna om de ska upplevas som vackra och attraktiva.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hälsofördelar med Chlorella
Må bra och tappa i vikt med Atkins
Livsviktiga Proteiner
Behandling av depression med Dianetik
Akademikliniken Pure Triple Peel