Du är inte inloggad.

Artikel

Reseguide för Brisbane – Australien

Stora Barriärrevet sträcker sig 2.000 kilometer längs den australiska östkusten. Från Cairns är det bara en kort båttur till du kan se det med egna ögon.

I nordöstra Australien ligger delstaten Queensland – solskensstaten. Här ser turisterna och solen till att det är semester året runt. I norr ligger staden Cairns, en perfekt utgångspunkt för en mängd utfärder och aktiviteter. Strax norr om Cairns ligger Palm Cove med flera utmärkta hotell och ytterligare en bit norrut ligger Port Douglas, ett idylliskt litet samhälle med marina, småbåtshamn och hyggliga shoppingmöjligheter. Vill du även lära språket och mer om Australien så rekommenderar vi dig att titta på språkresor till Australien.

Framförallt är Port Douglas lämplig som utgångspunkt för turer ut till Barriärrevet och för besök in i regnskogarna norr om Port Douglas. Just regnskogarna, med namn som Cape Tribulation och Mossman är mycket populära utflyktsmål.

Utanför kusten sträcker sig det Stora Barriärrevet. En i havet nedsänkt 2000 kilometer lång ås, helt och hållet uppbyggd av levande organismer. Du kan välja mellan att göra en dagsutflykt med båt ut till revet eller bo på någon av öarna där du finner flera lyxiga hotell.

Om du är intresserad av dykning har du kommit till rätt ställe. Här finns all tänkbar service för både nyblivna och erfarna dykare. Dykskolor och dykbåtar arrangerar turer ut till revet, både för de som vill dyka och för de som bara vill bada och kanske snorkla lite.

Fraser Island världens största sandö ligger ca 200 km norr om Brisbane. Det finns inga vägar på ön men man kan hyra fyrhjulsdrivna bilar ifall man vill utforska ön på egen hand. Ett bra sätt är att följa med på någon av de guidade turerna då man får en mycket god inblick i de komplicerade ekosystem som finns på ön. Fraser Island har en fantastisk natur med regnskog, insjöar, träsk och kritvita sandstränder. Åker du under augusti – augusti så kan du även se valar.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

City guider i Europa
Låga oljepriser kan ge sämre miljö
Besök Karlstad i natursköna Värmland
Guide till Prag
Välja kabinväska