Du är inte inloggad.

Artikel

Saker du verkligen vill veta om waist training

Kvinnor (och män) har burit korsetter i hundratals år, men när Kardashians började göra det blev waist trainers helt plötsligt ett riktigt hett ämne. Nu när korsetten har blivit en trenddetalj är det fler och fler människor som har frågor om hur denna timglasformande modeaccessoar fungerar.

Waist trainers är väldigt populära, men är de samma sak som korsetter? Inte riktigt, de är släkt men inte exakt samma sak. Att använda waist trainers handlar om att gradvis minska sitt naturliga midjemått genom att konsekvent bära korsetter. ’Vanliga’ korsetter kan bäras för skojs skull, som mode, scenkläder, fundament, och även som medicinskt stöd och ryggstöd.

Så vad är då ursprunget till waist trainers? De första waist trainers vi vet användes av krigare i gamla Kreta. (Det var tydligen ett tecken på atletisk förmåga att ha en betydligt liten midja.) Genom historien har det funnits kända människor som använt waist trainers, ofta kungligheter, eller, som i dag, ”kändis royaltys". Förr i tiden, hade du en liten midja innebar det att du var en dam av fritid, eller en herre med tillräckligt mycket fritid att ta hand om din figur.

För att verkligen minska din midja, är det nödvändigt att bära en korsett på en ganska regelbunden basis. Dagligen är perfekt, men även ett par gånger i veckan kommer att påverka din midjas flexibilitet. Ett bra sätt att komma igåmng är att läsa recensioner och hitta en korsett som fungerar för just dig. Passform är nyckeln här! När du har hittat en korsett som du vill ha på dig, bär den ofta. Ju oftare du bär den, desto bättre kommer dina framsteg bli. Börja lagom – du behöver inte bära den hela dagen och hela natten i början. Arbeta upp till det långsamt. Lyssna på din kropp, och om du är obekväm, lossa eller ta bort korsetten. Det är inte en tävling, resan är lika viktig som målet.

Fördelarna med waist trainers är individuella. Ju oftare du bär en korsett, desto lättare är det att få en mindre midja och ju längre den bärs regelbundet, desto mer dramatiska blir resultaten. En av fördelarna med att bära korsett är inte bara midjeträningen specifikt utan också att folk ser sig själva i ett annat ljus, ofta ser de den midja de vill ha i spegeln, kanske för första gången någonsin.

Hur lång tid tar det att se resultat? Vissa av kroppens organ tar till sig waist training väldigt lätt, medan andra är lite mer motståndskraftiga. En av de saker som bidrar till att underlätta för korsettslitage är hur smidiga musklerna i din core är. Om du har en hel del flexibilitet sidledes - och om du har en väldigt stark core – anpassar du generellt dig snabbare till din korsett än någon som är har en mindre stark core och är mindre rörlig. Detsamma gäller för hur fast din kroppssammansättning är. Mjukare människor minskar snabbare och än folk vars sammansättning är lite tätare. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Välja matcha te som är handplockat och ekologisk
5 tips för en platt mage
Därför ska du inte borsta tänderna!
Munskydd i kollektivtrafiken
Vita tänder på ett skonsamt sätt