Du är inte inloggad.

Artikel

Smala slipsar

Att köpa slips är inte lika enkelt som man kan tro. Mängden av mönster och färger är mer en smaksak, men vilket material skall man använda och en av de viktigaste faktorerna som vi ska gå igenom nu är bredden på slipsen. 
 
Vi förespråkar smala slipsar som är modernt idag. En smal slips är enligt oss upp till 6cm bred (man mäter den bredaste delen längst ner på slipsen). Bredare slipsar från 8cm och större anses vara mer klassisk stil och passar om du kör en äldre stil. Är du osäker på vilken stil din kavaj/kostym har så är bredden på kavajslagen det viktigaste att tänka på. Ofta har en äldre typ av kostym lite högre midja i de pressveckade byxorna och kavajen har bredare kavajslag och det är betydligt vanligare med en dubbelknäppt kavaj. Så tumregeln är, breda kavajslag betyder bred slips, smala kavajslag så är det perfekt, för då kan du ha smal slips!
 
Smala slipsar passar perfekt till en mer modern outfit och används därför ofta av en yngre målgrupp också. Har du en rundare kroppshydda bör du undvika en allt för smal slips. Då skulle vi rekommendera att du siktar på en 6cm som absolut minsta. Slipsar produceras hela vägen ner till 3cm breda. Dessa förespråkar vi inte utan du bör inte gå under 4cm även om du gillar riktigt smala slipsar.
 
Att köpa slipsar online är the way to go. Du kan lätt filtrera efter färger, material och bredd. Lite beroende på vilken butik du hittar till, men det blir enklare och enklare att hitta en bra slipsgarderob. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Fraktfria blomsterbud
Spara pengar på ditt köp hos SmartPhoto
Julklappstips på nätet
Påskägg som mat och påskägg med godis
Är klockan ett smycke även för herrar?