Du är inte inloggad.

Artikel

Tandvårdsrädsla

Tandvårdsrädsla
Att gå till tandläkaren är för många en mindre trevlig upplevelse, ibland har man varit med om något som sagt sina spår och som fortfarande känns lite traumatiskt. För vissa är det så illa att man under alldeles för många år undviker att gå till tandläkaren och under tiden ådrar sig diverse olika tandskador och lättare munsjukdomar. Ett vanligt exempel är att man inte gått till tandläkaren och därför fått en ordentlig uppbyggnad av tandsten som sedan letta sig ner i tandköttet och inflammerat det. I värsta fall kan detta leda till att man t o m tappar sina tänder. dessutom blir det ordentligt mer jobbigt att gå till tandläkaren om man inte gjort det på många år.

Tandläkare rekommenderar att man årligen besöker sin mottagning för att få en bas undersökning och lite lättare behandling om så behövs. Det kan t ex vara att skrapa bort lite tandsten och putsa tänderna lite snabbt, eller att underhålla början till ett hål. Vad du än behöver göra är det viktigt att med jämna mellanrum hälsa på hos tandläkaren.

Om du befinner dig i Enköping och söker en tandläkare som är försiktig och lätt på handen är Tandläkare Ulrika Ek ett fantastiskt alternativ. De har stor erfarenhet av patienter med olika rädslor för tandvård. Tandläkare Enköping Ulrika Ek hemsida.

Förutom att ha god hand med tandvårdsrädda hjälper de till med de vanligaste behandlingarna så som tandblekning, akut tandvård och allmänna tandvårds behandlingar. Det behöver inte vara en hemsk upplevelse att gå till tandläkaren, det kanske aldrig kommer vara det bästa du vet, men det behöver inte vara obehagligt! Kom ihåg att du inte är ensam - ungefär hälften av Sveriges vuxna är rädda för att gå till tandläkaren.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Slimma din kropp till midsommar
Iphone som träningsredskap för löpare
Linfrön och omega-3 kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar
Ögonfransserum fungerar det?
Var man kan köpa mandelmjöl