Du är inte inloggad.

Artikel

Träningsmaskiner man kan ha i hemmet

 

Att träna hemma kan vara en bra lösning av olika skäl. På lång sikt så kan det vara ett mer ekonomiskt val och det är både tidsbesparande och bekvämt. Vare sig man ligger på den mer proffsiga nivån inom träning eller är nybörjare så finns det träningsmaskiner på marknaden som passar alla. Det går att hitta hela gympaket för hemmet eller så kan man samla på sig redskap efter eget tycke och i takt med att man utökar sitt träningsprogram.

Eget gym i hemmet

Skälen till att fixa ett hemmagym kan variera. Man kanske inte har tid att ta sig till träningslokalen och vissa känner sig obekväma i större folksamlingar. Det kan vara för dyrt att varje månad behöva spendera hundratals kronor på medlemskap, eller så kanske man vill ha hemmagymmet som ett komplement till den regelbundna workout man redan håller på med. Oavsett orsaken kan det vara en bra idé med träningsmaskiner hemma och det behöver inte bli dyrt. Dessutom så tar bra maskiner inte upp så mycket plats som man kanske tror så det går att ordna med detta även om man inte har en källare eller garage.

Multifunktionella maskiner

Idag erbjuds gymmaskiner som har funktioner för helkroppsträning, en bra lösning för dig som vill träna hela kroppen med endast en maskin som inte tar upp så mycket utrymme i hemmet. På detta sätt kan man få en grundläggande vardagsträning som gör att man håller kroppen i toppskick. Maskinerna kommer i olika modeller och ett utbud av funktioner som erbjuder bröst-, axlar-, rygg-, biceps och triceps-, ben- och magövningar för nybörjaren eller för den professionella. Allt från överkropp till underkropp får en effektiv träning med dessa smidiga och väluttänkta maskiner. De kommer även med ergonomisk design för att passa kroppens egna rörelser och på så sätt minskas risken för skador.

Enkla maskiner

Okej, så du kanske inte har någon plats i hemmet för dessa stora multifunktionella maskiner eller så är styrketräning helt enkelt inte din grej. Då kan du hitta andra lösningar som crosstrainers, löpband, motionscyklar och roddmaskiner som tar upp mindre plats. Dessa ger dig en mer konditionsinriktad träning. Däremot arbetar dessa maskiner endast på en eller en del av kroppens alla muskler så för en hel och komplett workout behöver du ett antal av dessa maskiner som riktar in sig på olika områden. Detta kräver självklart också viss plats i hemmet, kanske har du ett tomt rum för ett eget litet mini-gym eller en del av ett rum som skulle kunna göras om till träningsavdelning.

Andra lösningar

Det finns även andra alternativ för bra träningspass i hemmet. Man måste inte skaffa träningsmaskiner för att kunna köra bra pass hemma. Du kanske är mer intresserad av yoga och pilates med allt från DVD-skivor till gummiband, yogabollar och madrasser. Det här kan bli billigare och dessa träningsredskap tar definitivt inte upp lika mycket plats som de kompletta träningsmaskinerna. När det kommer till konditionsträning kan det vara mer uppfriskande med en joggingtur eller cykelrunda ute i friska luften eller kanske en kombination av träningsmodeller – det fina är att du själv avgör vad som är bästa träningen så bygg ett hemmagym som fungerar bäst för dig!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hur många besök behövs hos en massör?
Måste man använda golfskor när man spelar golf?
Båttillbehör
Bollar till racketsporter
Träningsblogg