Du är inte inloggad.

Artikel

Turist i Rimini

Rimini är en mycket populär bad- och turistort på italiens ostkust vid Adriatiska havet. Staden ligger mellan floderna Marecchia och Ausa. På denna plats har det funnits bosättningar sedan förhistorisk tid. Själva staden grundades av romarna år 268 f.kr. I dag bor här ca 150 000 invånare. St. Gaudentius är stadens skyddshelgon. Riminis yta upptar totalt 134 kvadratkilo- meter.
Denna stad är idag en blomstrande ort som kan ståta med en ca 2 mil lång badstrand. I staden finns det gott om restauranger, hotell och uteställen. Det är gångavstånd till stranden från de flesta hotellen. I centrala delen av staden  finns det gott om bland annat modebutiker och nere vid stranden finns det många souvenirbutiker. Rimini är uppdelat i ett antal olika områden eller distrikt där vart och ett har sin egen karaktär och prägling.

Staden  har en dygnsmedeltemperatur på ca 23°C och en dagstemperatur på ca 28°C i juli och soltimmarna är många.

Rimini har även ett antal antika byggnadsverk som är väl värda att besöka som turist, bl.a. resterna av en amfiteater, en stadsmur, en triumfbåge (Arco di Augusto) och en bågbro (Ponte di Tiberio). Dessutom finns här en katedral från 1200-talet som heter Tempio Malatestiano samt slottet Castel Sismondo .

Ett antal museum kan också rekommenderas. Här finns bl.a. ett arkeologiskt, ett etnografiskt museum och ett Federico Fellinimuseum. Denna kända filmregissör och manusförfattare var född i Rimini.

Rimini blev åsamkad  stora skador under andra världskriget men är numera återställd.

I denna stad finns det 6 järnvägsstationer samt en flygplats.

På sajten Rimini kan du läsa mer om dennna vackra turistort.  


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

10 tips för ett bättre videomöte
Londons fantastiska nattliv
Vad du ska ha med dig på en husbilsresa
Vart i Världen man fira nyårsafton 2016-2017
Däcks