Du är inte inloggad.

Artikel

Vågar du testa kemisk peeling hemma?

Kemisk peeling är en hudvårdsform som är i ropet just nu. Det hela går ut på att man liksom bränner bort döda hudceller med ämnen som salicylsyra. Det här kanske låter lite skrämmande men det behöver inte vara så intensivt. Men ska du testa kemisk peeling hemma eller är det bäst att vända sig till en klinik där de kan utföra behandlingen på ett varsamt sätt?

Kemisk peeling på salong

När du får en professionell peeling på salong kan det kännas tryggt. Den som ger behandlingen undersöker din hud och överdriver inte. Men med detta sagt har det förstås hänt att folk gått för att få peeling av detta slag och upplevt obehag.

Det är trots allt så att kliniker använder sig av produkter som är starkare än de som du kan köpa för hemmabruk. På grund av detta finns risken för att du bränner dig. Detta särskilt om du inte samarbetar med den som ger behandlingen på rätt sätt. Det gäller att säga till om det bränns för mycket. Då kan hudterapeuten justera så att det inte blir för starkt.

När du utför peeling på kemisk väg på en skönhetssalong kan du ju få andra behandlingar omkring. Det här kan också få betydelse för hur slutresultatet blir.

Kemisk peeling hemma

Kemisk peeling hemma är en möjlighet. Du kan köpa färdiga produkter eller göra din egen genom att krossa huvudvärkstabletter. Det sistnämnda är en risk. Du vet ju inte hur din hud kommer att reagera. Om du köper en färdig produkt för kemisk peeling ska du noga följa instruktionerna. Överdriv inte och ta genast bort krämen från huden om det bränner för mycket.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Bygg upp en säljorganisation som säljer Aloe Vera-produkter
Atkins Community – en bra hjälp när du vill gå ner i vikt
Livsviktiga Proteiner
Läkemedel mot akne
Är det farligt med barnmat på burk?