Du är inte inloggad.

Artikel

Värdera din bostad

Att värdera sin bostad har blivit alltmer populärt att göra på internet, detta med såväl villor som med bostadsrätter. Du kan värdera det flesta typer av bostäder och fritidshus, samt olika typer av fastigheter online. Värderar du bostaden via internet får du tillgång till ett ungefärligt värde på din bostad och inte ett värde som är det mest korrekta.


Du kan även kontakta en mäklare på din ort för att värdera bostaden snabbt och enkelt. Detta oftast helt utan förbehåll eller krav från mäklarens sida. När du skall värdera en villa online dvs på internet bör du ha i åtanke att värdet på villan bara är ungefärligt och inget du kan utgå från om du skall göra en bodelning eller liknande. Det korrekta värdet på villan och vid en försäljning får du vid försäljningstillfället, men tjänster online brukar vara relativt bra på att plocka fram ett ungefärligt värde för den som är intresserad.


För att värdera en villa eller bostadsrätt på internet behöver du kunna skriva in ett antal parametrar, till exempel hur många kvadrat du har, vilket område din bostad ligger i samt annan information som gör det enklare att värdera. Hos vissa tjänster räcker med att du bara skriver din vilken bostad det handlar om genom att uppge adress för att de ska kunna ta fram ett värde på bostaden.


Att värdera bostaden innebär inte per automatik att man skall sälja bostaden. Självklart kan det vara bra att värdera sin bostad även inför en försäljning, men de flesta värderar bostaden inför att man kanske ska göra en bodelning eller att man är intresserad av att sälja bostaden senare i livet. Det kan även handla om att man vill ta fram ett värde på bostaden vid en skilsmässa eller liknande.


Om du kontaktar en mäklare för att värdera din bostad kommer du få ett mer korrekt värde än om du utför en bostadsvärdering online. Rekommendationen är därför att om du vill ha ett så korrekt värde som möjligt kontakta en mäklare på din ort, där är specialiserade på att värdera villor och bostadsrätter i just ditt område. De kan därför ta fram ett så korrekt värde som möjligt av bostaden.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsvåg - fyller den sin funktion?
Populära matkassar att ge bort i Julklapp
Lampor – mer än bara verktyg för ljus
Ekonomisk oberoende på fastigheter
Hjälp med fönster i Malmö?