Du är inte inloggad.

Artikel

Turist i Paris

Paris som är Frankrikes huvudstad får årligen besök av cirka 30 miljoner turister, vilket gör den till en av världens mest välbesökta städer. Staden räknas som en global storstad och utgör centrum inom ett flertal områden, inte minst kulturellt och konstnärligt. Paris har länge även ansetts vara modets och gastronomins huvudstad i världen.

Staden erbjuder det mesta en besökare kan tänka sig vad gäller klassiska sevärdheter såsom till exempel Eiffeltornet, Triumfbågen, Notre-Dame och det stora nationalmuseet Louvren som bland annat ståtar med världens mest berömda tavla, Mona Lisa. Som turist är det en upplevelse att promenera längs den klassiska avenyn Champs-Élysées som kantas av cafeér, teatrar och lyxiga märkesbutiker. Den som besöker Paris bör inte heller missa den klassiska stadsdelen Montmartre som är känd för sina pittoreska gränder och kvarter och inte minst för alla sina nattklubbar med Molin Rouge som den allra mest berömda.

Som turist i Paris finns det en hel del aktiviteter att ägna sig åt. För den shoppingsugne finns det ett enormt utbud då Paris anses som en av världens mest trendiga städer vad gäller kläder och mode. Utöver teatrar och musikaler ståtar staden även med de klassiska kabareérna som ofta innehåller den berömda cancan-dansen. Den som vill ha lite mer fart och spänning i sina aktiviteter kan bege sig en bit utanför staden till det berömda Disneyland Resort som är en stor nöjespark och därmed ett av de populäraste resmålen för barnfamiljer. Vidare finns det en lite mindre nöjespark i form av Parc Asterix som baseras på den tecknade serien med samma namn. Utöver dessa nöjesparker finns det bland annat ett akvarie och två zoo som är populära bland besökande barnfamiljer.

Det finns många olika arrangörer som erbjuder guidade turer för turister i Paris. För den som är förstagångsbesökare i staden kan det vara en god idé att följa med på en sådan tur för att få en överblick över staden. En populär tur är de så kallade hoppa på/hoppa av bussarna där deltagarna kan stiga på och av bussar på ett antal olika hållplatser och utforska områden på egen hand.

För att hitta billiga flygbiljetter är det i regel bra att vara ute i god tid och boka sin resa. Staden har massor med olika typer av boenden att erbjuda och det går oftast att hitta hotell i Paris till överkomliga priser. Den som vill boka en weekendresa i paketform kan hitta flera olika researrangörer som erbjuder detta.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Svenska Kronan
Sverige har fyra årstider
Reseguide för Brisbane – Australien
Besök Karlstad i natursköna Värmland
VÄLKOMMEN TILL Mackmyra Bruk Camping: En Idyllisk Plats för Naturelskare och Golfentusiaster