Du är inte inloggad.

Artikel

väderkarta.se - Vädret på Mallorca

Mallorca har ett mycket behagligt medelhavsklimat, något som naturligtvis är betydelsefullt för huvuddelen av resenärerna till Mallorca som söker just sol och värme. Solen skiner 10-11 timmar per dag och det är också mestadels soligt och regnen är verkligen sällsynta. I alla fall på sommaren då det princip endast kan förekomma enstaka åskskurar. Men inte ofta!

Sommaren

På dagen ligger temperaturen runt 30 grader men stiger i bland upp ytterligare några grader.

Varmast är det i augusti månad (ibland börjar värmen göra sig påmind redan i slutet av juli).

Maj, juni och september är underbara månader då det kan bli behagligt svala kvällar. På våren med kristallklar luft och ljust lite längre på kvällarna. Men det är inte den där 100 procentiga ”solgarantin” under denna period. Enstaka molniga dagar och någon regnskur kan mycket väl dyka upp.

 

Höst

Vädret blir allt ostadigare ju längre in vi kommer under hösten. Oktober är normalt sett årets regnrikaste månad och de höga bergen på väst- och nordkusten innebär att nederbörden här är påtagligare än på sydkusten.

 

Men, låt er inte skrämmas av detta. Det kan också vara en underbar tid på Mallorca med soligt och 20-25 grader på dagarna. Och vattentemperaturen är fortfarande mycket behaglig.

 

Vinter

Under ”vintern” december-mars är vädret varierande och inte lika stablit som under övriga året. Det kan innebära långa soliga perioder med behagliga 15-20 grader omväxlande med regnväder eller skurar.

 

Vår

 

I slutet av mars börjar dagstemperaturen komma över 20-gradersstrecket.

Huruvida det är badbart beror på vad man är van vid eller vad man tycker är behagligt. Mellan juni och oktober ligger temperaturen i vattnet mellan 22-25 grader och under övriga året mellan 14-20 grader.

/väderkarta.se


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Upplevelser i Malmö
Det ultimata rese tältet för camping Isabella Ambassadör Dawn
Londons fantastiska nattliv
Golfresor i Spanien – en perfekt get-away för dig som älskar sol och värme!
Hitta boende i Thailand