Du är inte inloggad.

Artikel

Välja kabinväska

Det är en stor fördel att välja kabinväska (flygplansväska) istället för en liten resväska när man ska ut och resa. Men vilken ska väljas? Här kommer några tips på vägen:

För det första är det fack och olika förvaringslösningar. Poängen med en kabinväska är att man alltid har den tillgänglig. Detsamma gäller innehållet i i väskan. Därmed kan man titta på fack både på utsidan och insidan. Inuti är det även en fördel om det finns ett kryssband. Ett band som håller kläder och annan packning på plats när väskan öppnas.

En annan punkt är hjulen. Ska man enbart dra omkring den på fina platta flygplatsgolv spelar det inte någon större roll om man väljer små eller större hjul på väskan. Men när den sedan dras ute är det stor skillnad. De små hjulen klarar inte ofta av grus, gräs m.m. Välj stabila och lite större hjul på väskan.

Ytterligare en punkt är att väskan har TSA-lås. Det betyder att tullen kan öppna den med en speciell nyckel om de skulle vilja undersöka väskan utan att du är i närheten. I annat fall kan de bryta upp väskan vilket knappast är ett bättre alternativ. Idag är i stort sett alla kabinväskor som säljs i Sverige med detta lås. Framförallt om man håller sig till kända märken så som ex samsonite Men köps väskan på en marknad utomlands är det inte säkert att låset har samma låsanordning.

Sista punkten är storleken. Detta framförallt hur mycket den rymmer. Skillnader mellan 30 liter till 40 liter förekommer och det är ganska mycket när det sedan kommer till att rymma kläder och annan packning inför resan. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Arctic Expedition
MONTERING - STANDBY TÄLT
Semestra med barnen utomlands
Ordna en lyckad tillställning i Helsingborg
Hösten 2014 populäraste storstäder