Du är inte inloggad.

Artikel

När du ska resa med din husbil

Vilka husbilstillbehör ska man köpa? Detta är vad du verkligen behöver på en camping semester.
Från basutrustning till ett cykelställ till campingmöbler. Du behöver många tillbehör för en semester med husbil. Vi förklarar vad som verkligen är nödvändigt på vägen och ger tips om hur du köper rätt husbilstillbehör för nästa resa.
Camping och utomhussemestrar är resetrenden i Sverige och övriga Europa. Med en husbil är du särskilt avslappnad på vägen - förutsatt att du har rätt tillbehör med dig. För med rätt utrustning är en semester med husbil mycket bekvämare än med camping, till exempel: Du sparar dig själv behovet av att slå upp tältet och släpa ditt bagage fram och tillbaka. Dessutom sover du i en riktig säng istället för en luftmadrass. Det finns dock några saker att tänka på innan du börjar din resa och bagage måste förvaras i bilen. Vi visar vad du ska tänka på när du köper husbilstillbehör.

Rätt husbilstillbehör för resan

Innan du ger dig iväg bör du naturligtvis först tänka på vart du vill åka, ska det vara en rundresa med en ny campingplats varje dag, eller en semester på en viss plats som du utforskar området från? Naturligtvis är en blandad form också möjlig, där du tillbringar flera dagar på en plats innan resan fortsätter.
Cykel hållaren från tillverkaren Thule är speciellt utvecklad för husbilar och är därför det perfekta tillbehöret för transport av cyklar. Den är fäst på fordonets bakre vägg och kan laddas med upp till 60 kilo. Den är därför även lämplig för tyngre el cyklar. Fästet är enkelt. Cyklarna kan fällas fram för att komma till husbilen eller husvagnen.

Cykelstället har plats för två cyklar, men kan utökas till att omfatta upp till tre platser. När du väl har nått din destination är det första att parkera husbilen säkert. Praktiska drivkilar är idealiska för att räta upp husbilen, oavsett underlag. Tillbehör bör innehålla två till fyra kilar. Magnetiska vattenpass från används för kontroll och säkerställer att husbilen är upprätt och ingen behöver sova med huvudet nedför.
Det perfekta tillbehöret för grundförsörjning av vatten och el
Med en husbil har du ditt fritidshus med dig. På natten eller om de är långt borta från campingplatser kan alla campare se fram emot en pålitlig campingtoalett . Du måste också ta hand om den fullständiga utrustningen och grundtillförseln, el och vatten måste anslutas igen eller regelbundet fyllas på på varje campingplats efter att du har satt upp fordonet.
Beroende på avståndet till vattenanslutningen på campingen är en ren trädgårdsslang eller en behållare mer lämplig för påfyllning. Förutom att fylla på färskvattnet måste naturligtvis också avloppsvattnet tas bort. Detta görs bäst med en vikbar vattentät hink som är lätt att rengöra och kan stuvas undan för att spara utrymme när den inte används.
Allt för köket
Inte bara sängarna, utan även skåpen i en husbil är initialt tomma och måste fyllas med grytor, kastruller, tallrikar och bestick innan du går på din första resa. I princip behöver du samma saker som hemma, men i färre antal. Av platsskäl och med hänsyn till vikt bör du begränsa dig till det väsentliga och uppmärksamma lätta material som melamin eller bambu, som också är robusta och hållbara.
Isabella servisen är inte bara praktisk utan också elegant med sitt subtila moderna mönster. Den innehåller tallrikar, koppar, glas och bestick för fyra personer, totalt 36 stycken, och är gjord av melamin. 

Du bör också köpa grytor, kokkärl och lite köksredskap samt vassa knivar för grundutrustningen. En korkskruv med flasköppnare gör inte heller någon skada. Vi rekommenderar följande campingtillbehör för din husbils pentry.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Skäl att resa med bil
Turist i Paris
Fördelar med tåg gentemot buss, bil och flyg
Resa till Thailand i vinter?
Vilka olika Standby tält finns det?