Du är inte inloggad.

Artikel

Rayongs övärld

Några av Thailands skönaste öar hittar du i Rayonprovinsen som ligger 2 timmars bilresa sydöst från Bangkok. Den mest berömda ön är Koh Samet som enligt många är den främsta utseendemässigt av alla öar i Thailand. Stränderna på Koh Samet liknar dom vi hittar i våra resekataloger och ön är väl värd ett besök. Precis Öster om Koh Samet hittar vi ön Koh Kudi. Ön är perfekt för bad, snorkling och bara lata sig i solen. Koh Kudi kan vara ett trevligtavbrott med en dagstur. Skulle du resa till Koh Samet är det inte alls långt till Koh Chan. Denna ö lämpar sig perfekt för snorkling och ibalnd kan siktdjupet gå så långt som hela 25 meter. Havet i Thailand är rikt på djur och fisk i underbara färger smyger förbi när du snorklar. Ett besök på Koh Chan kan vara en trevlig upplevelse.

Koh Mun öarna är mest känd för sin ö med sköldpaddor och denna ö heter Koh Mun Nai. Denna ör är ett sköldpaddsreservat och åker du till sköldpaddsön kan du får uppleva att släppa ut en livs levande havsköldpadda. De andra öarna heter Koh Mun Klang och  Koh Mun Nork. Från Mae Phim är det inte alls långt till Koh Mun Nai som den ö heter som föder upp havssköldpaddor. Sköldpaddsreservatet startades av Thailands drottning för ett anatal år sedan. Sköldpaddsön nära Mae Phim är väl värd ett besök.

En annan vacker liten ö i området kring Rayong heter Koh Talu ligger inte alls långt från fastlandet ett besök på Koh Talu får du garanterat vara ifred för andra och självklar inga försäljare som kommer och stör dig när du ligger på den underbra strand som Koh Talu erbjuder. De fina stränderna hittar du på den östra sidan av ön. Vill du komma och bo nära dessa öar kan du med fördel söka boende i Mae Phim här. Med ett boende i Mae Phim har du övärlden precis utanför husknuten och det är bara att sätta igång att upptäcka.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

VÄDER på HUNDFJÄLLET
Svenska Kronan
Sommarjobb
En mjukare färd
Två slott i Skåne att gifta sig på