Du är inte inloggad.

Artikel

Så bokar du ett säkert vandrarhem i Stockholm

Så bokar du ett säkert vandrarhem i Stockholm

En del drar sig för att bo på vandrarhem eftersom de upplever att det här inte är lika säkert som på hotell. Om man väljer ett bra vandrarhem i Stockholm så finns det ingen anledning till oro. Det ska finnas lås på dörrar och skåp som gör att man kan förvara sina ägodelar på ett säkert sätt. Dessutom så ska man inte glömma bort att ett vandrarhem ofta bjuder på en personlig atmosfär där man får en känsla för de andra som bor på rummen. Det här är något som ökar säkerheten.

Typ av rum

Om man är orolig för säkerheten så kan man alltid betala lite mer för att få ett eget rum. Idag finns det gott om vandrarhem i Stockholm som kan ordna med enkelt boende för den som absolut inte vill dela sovsal med främlingar. Det finns även rum med två eller fyra bäddar som kan passa alldeles utmärkt om man kommer som familj. Att duscha på rummet eller i ett gemensamt duschrum bör inte göra så stor skillnad. Om du känner dig säker på badhuset så kommer du att känna dig lika säker på vandrarhemmet. Det finns givetvis dusch för män och för kvinnor så att man aldrig behöver uppleva att det är obekvämt eller pinsamt att duscha och gå på toaletten i de gemensamma lokalerna.

Vandrarhemmets läge

En sak som en del missar är att vandrarhemmets läge kan påverka säkerheten. Om man väljer ett vandrarhem som ligger i ett område där det rör sig mycket folk så måste man vara noga med att låsa in sina saker. De som jobbar på vandrarhemmet gör förstås sitt bästa för att inga obehöriga ska ta sig in men under högsäsong så kan det vara svårt att alltid ha koll på vem som hör till vandrarhemmet och vem som inte gör det. Alternativt så kan man välja att bo på ett vandrarhem i ett lugnare område där det blir enklare att se om folk som inte bor på stället tar sig in.

Dörrar och skåp

Det som gör att man kan bo säkert på vandrarhem är att de erbjuder dörrar som kan låsas ordentligt. Istället för nycklar så använder man sig ofta av kodlås. Det är bara de som bor på vandrarhemmet som kommer att ha tillgång till koderna som ofta byts ut. På rummen och i korridorer så kan man även få tillgång till massiva skåp som man låser med hänglås. I och med att dessa står i gemensamma utrymmen så är det ingen lätt sak att ta sig in och börja bryta upp ett skåp utan att väcka uppmärksamhet.

Den sociala faktorn

En stor fördel med att bo på vandrarhem är att detta är ett boende som känns vänskapligt. På hotell flyter det folk ut och in både natt och dag, och man vet knappt vad receptionisten heter. På vandrarhem i Stockholm så får man ofta vänner för livet. I och med att folk känner igen varandra så ökar säkerheten och tjuvar drar sig för att ge sig in i den här typen av lokaler.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Sagolika Nepal
Turist i Rimini
Resa till Budapest
USA Resor
Sverige har fyra årstider