Du är inte inloggad.

Artikel

Skön weekend Västkusten

Västkusten kallas ofta lite skämtsamt för ”Sveriges framsida”, men då man blickar ut över havet och vågorna som toppas av skum, hör måsarnas skrin medan de cirklar uppe på himlen och låter solen smeka huden en vacker sommardag är det inte så svårt att förstå varför. Den friska, saltfyllda havsluften fungerar som ett läkemedel för själen och hela kroppen mår bra och finner lugn nära havet. I många år har detta varit den region som tusentals svenskar flytt till under somrarna. Redan på 1800-talet var den idylliska och vackra Bohuskusten ett populärt tillhåll för Stockholms innefolk, och regionen har lyckats behålla ryktet ända till idag.

Hotell på Västkusten

Idag är det dock inte bara de rika som reser till Västkusten utan vem som helst har möjlighet att semestra på Västkusten. Det finns en mängd olika hotell som ligger längs med kusten där man kan boka ett rum för en kort weekend Västkusten eler för en längre tid. Det finns hotell i alla stilar och prisklasser, så det är lätt att hitta något som faller en i smaken.

Spa

Förut koncentrerades turismen på Västkusten till sommarmånaderna men nuförtiden är det väldigt många som besöker Västkusten även på vintern. Orsaken till detta är kort och gott spa. Det finns otroligt många spahotell på Västkusten och därmed finns det en mycket bra anledning till att besöka Västkusten året om. Alla behöver vi lite vardagslyx ibland och vad kan vara bättre än en weekend på Västkusten på ett spahotell?

Weekendpaket

Har man lust att åka på en weekend till Västkusten kan man leta efter passande weekendpaket hos de olika hotellen. I ett weekendpaket ingår ofta även mat på hotellet samt ofta någon form av aktivitet. Om hotellet är ett spahotell kan det till exempel röra sig om gratis entré till spaavdelningen eller någon särskild behandling.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

City guider i Europa
Temaresor och gruppresor till Gran Canaria.
Resor till Thailand
Biluthyrning utomlands – saker att tänka på
Hotell i Sverige