Du är inte inloggad.

Artikel

Färjor till Polen

När man ska resa till polen finns det väldigt många alternativ när det gäller färdsätt. Det första är flyg men det är oftast dyrt och man får inte ha med sig mycket bagage. Det andra är att åka med bil via Danmark och Tyskland med det kostar väldigt mycket och tar väldigt mycket tid. Det sista sättet är det bästa och det är att ta färja till polen.

Det finns avgångar från hamnarna i fyra olika städer. Den första är Karlskrona och där körs färjan av Stena Line. Det finns två avgångar per dag en tidigt på morgonen och en sent på kvällen. Det tar cirka 10 timmar att åka från Karlskrona till Gdynia.

Sedan finns också avgång från Nynäshamn till Gdansk och från Ystad till Swinoujscie båda trafikeras av Polferries. Den sista är från Trelleborg till Swinoujscie. Den körs av TT-Line. Det går en färja per dag. Det är väldigt smidigt att ta färja mellan Sverige och Polen eftersom det går så många och priset brukar vara ganska billigt.

Att resa med en färja till Polen är en speciell upplevelse eftersom det ofta händer väldigt mycket ombord. På färjan från Karlskrona till Gdynia finns det alltid nattklubb med levande musik och dans ifall man väljer ta kvällsturen.

Ifall man åker på kvällen kan man boka en hytt när man reser. Det finns väldigt många att välja på. Allt från billigare och enklare hytter till lyxiga men dyrare hytter.

Dessutom kan man ta en kryssning till Polen framför allt Stena Line erbjuder sköna och avkopplande kryssningar till Gdynia från Karlskrona.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vår familjesemester på Teneriffa
Solresor i vinter
Stockholm – en stad för alla kulturer
Avgassystemets olika funktioner
Tee Time Travels - Golfresor från flera arrangörer