Du är inte inloggad.

Artikel

Artikelkatalog – mer än bara rik på fakta

En artikelkatalog som är lite äldre har väldigt mycket fakta i katalogen. Alla artiklar som används ger fakta till katalogen, och ju mer ord som finns desto fler kommer att hitta sidan när de googlar på ord som finns i artikelkatalogens s.k. long-tail. En stark svensk artikelkatalog kan ranka väldigt bra på medel-svåra ord utan större ansträngning, vilket då gagnar dig då den dels får fler besökare, men också stannar upp och läser din artikel.

Syfte med artikelkataloger

Fortfarande 2013 är svenska artikelkataloger det enklaste sättet att få relevanta och ganska starka länkar som man helst själv kan anpassa efter längd och ankartexter. Då du själv med dina expertkunskaper kan skriva en text som både älskas av sökmotorerna och älskas av dina läsare får du ut maximalt av din text. Lägg därtill att du kan få en eller flera länkar att länkar till i princip vad du vill. En unik text om ”kaffesump” till en sajt på en sajt som handlar om ”kaffesump” är riktigt relevant.

Skriv artiklar med relevans

Att innehållet i din artikel är av vikt för hur väl sökmotorerna kommer att älska den är klart sedan länge, men att relevansen har blivit viktigare än tidigare är det nog inte alla som har förstått. Att du skriver din artikel om ”kaffesump” och länkar till en sida som handlar om ”bilservice i Emmaboda” så förstår sökmotorerna att detta inte är rent spel, utan räknar ner värdet på länken. Gör istället som så att du bestämmer vilken sida som ska få länken innan du gör något annat, och skriv innehållet i artikeln kring denna sida. Använd gärna ett kortare citat för att göra det mer relevant och för att få något att skriva om. Skapa rubriker i artikeln som är beskrivande för artikeln.

Hur långa artiklar ska jag skriva?

Alla artikelkataloger har olika minimikrav för hur långa artiklar måste vara. Vissa har så lite som 300 ord, medan andra har 600 ord. Undvik att fästa för mycket energi på detta minimikrav, se istället till att du skriver med intresse för artikeln, hittar nya relevanta infallsvinklar och inom 20-30 minuter har du helt plötsligt en högrelevant artikel som är 6-700 ord lång. Att sökmotorerna älskar långa textar är klart, och att det är minimum 500 ord som gäller är det många som kan ställa sig bakom på. Om du väljer att skriva färre än 500 ord så riskerar du att få ut mycket mindre av din artikel, och om du skriver bortåt 8-900 ord så har du åstadkommit något mycket bra. Fler ord än så är det egentligen ingen som tror att sökmotorerna älskar, och om du har en artikel på 2000 ord så dela istället upp den i tre olika artiklar och publicera i tre olika artikelkataloger.

Bygg ditt eget länknätverk

Oavsett vilket sökord du vill ranka bättre för så krävs det i princip alltid ett antal länkar för att överhuvudtaget synas på förstasidan. För att hamna i topp kräver en hel del länkkraft, och du kan genom att skriva för artikelkataloger få ett generöst antal länkar som du själv väljer när de ska publiceras och vilken undersida de ska komma till. Genom de svenska artikelkataloger som finns så kanske du kan få 100 olika länkar av varierande styrka. Långt ifrån alla artikelkataloger är aktiva år 201.. Du kan även testa ett antal artikelkataloger i USA, t.ex hubpages, Squidoo, Weebly, men det är inte alltid att de accepterar svenska artiklar. Se därför till att du alltid sparar dina artiklar innan du publicerar de på någon annans sajt!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Köpa dator
Flexibiliet för det lilla företaget
Vad kostar det att anlita en webbyrå?
Skaffa inlänkar genom gästbloggar och artikelkataloger
Går det att få mer gjort genom att göra mindre?