Du är inte inloggad.

Artikel

Den Vikbara Behållaren – Ett Revolutionerande Förpacknin

Vid första anblick är den vikbara behållaren inte så spektakulär. Detta är ett intryck som framkallas genom deras breda tillgänglighet. Nuförtiden så ser du hopfällbara plastlådor i varje transporthamn, lager och släpvagn som transporterar gods. Och för att det är en så mångsidig produkt som förbättrar leveranskedjan och kontroll av logistikkostnader, så är det svårt att tänka sig en tid före vikbara och ihopfällbara behållare fanns.

 

Logistikvärlden Innan Den Vikbara Behållaren

Dock så har de sedan länge etablerade tillverknings- och distributionsföretagen genomgått många årtionden där de i stället för den vikbara behållaren hade opålitliga träbehållare eller massiva metallbehållare. Dessa var då standard under en lång tid och även om det fanns många nackdelar med att använda dem, fanns inget annat alternativ.

Vi kan undra varför det tog så lång tid för att komma på en vikbar behållare. Det var en fråga om att ha rätt verktyg och kunskap tillgängligt: Verktyg som avancerad programvara för att skapa design och testa modeller, och kunskap om moderna material som polypropen för att göra dessa behållare stabila och pålitliga.

I dag, även om vi tar dessa vikbara behållare för givet, så kan vi ändå uppskatta de fördelar de ger företagsvärlden. Och för att upprätthålla påståendet att de hopfällbara behållarna är revolutionerande produkter för hela leveranskedjan världen över, är här några relevanta tankar:

 

1.  Ekonomiska Besparingar Bortom att Sänka Transporteringskostnader

Visst är den först uppfattade fördelen med den vikbara behållaren att den hjälper företag att betala mindre för återfärden av deras tomma förpackningsmaterial. I verkligheten så är denna fördel endast toppen på isberget. Att frigöra lageryta är lika viktigt som att minska transportkostnaderna. Vilken leveranskedja som helst fungerar smidigt när det finns ett likhetstecken mellan mängden beställda produkter och mängden tillgängliga produkter i lagret.

Vikbara plastbehållare tar upp mycket mindre utrymme än äldre modeller av stela behållare, och frigör utrymme för produktförvaring i stället för tomt förpackningsmaterial.

 

2. Användning av den  Vikbara Behållaren Hjälper Till Att Minska Avfall på Global Nivå

Avfall är ett stort problem för hela världen, i varje bransch. Avfall skapar föroreningar och representerar en slarvig användning av tillgängliga naturresurser. Tyvärr utgör förpackningar en av de största källorna till avfall. Stora trä- eller metallbehållare, som skadats utan möjlighet till reparation, eller helt enkelt är för tunga eller stora för att lagras på ett adekvat sett representerar det ödsliga landskapet av gamla lager, hamnar och transitpunkter för produkter. Vi kan inte göra någonting för att ändra det förflutna, men genom att använda den vikbara behållaren kan vi se till att vårt framtida avfall kommer att minskas konsekvent från år till år.

 

3. Standardmodellen För Vikbara Behållare Tillåter Framtida

Jämfört med stela behållare, så har hopfällbara behållare en modulär konstruktion som tillåter anpassningar, såsom specialfunktioner och specialmått och kan förbättras i framtiden genom att implementera nya tekniker och material. På detta sätt är den vikbara behållaren en hållbar produkt som har förmågan att utvecklas och anpassas beroende på behoven hos olika industrier.

Så, även om vi kanske inte tänker så mycket på hur viktig den vikbara behållaren är i den nuvarande logistikvärlden, så måste vi erkänna det faktum att utan den, så hade hela vår näringslivsvärld varit annorlunda, mindre effektiv, mindre miljövänlig och mindre kapabel till utveckling och innovation.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Sveriges mest köpta begagnad bil.
Anlita en auktoriserad bilglasmästare
Gravering
Gå med i facket
Häckeberga Slott - En plats för möten