Du är inte inloggad.

Artikel

Hur rent är ditt tvättrum?

Du använder rummet för att tvätta kläder och det känns ju som en ren syssla. Men hur rent är det i rummet? Det är ganska vanligt att missa att städa rummet där man tvättar. Kanske får golvet sig en omgång någon gång per vecka men det finns mycket mer som behöver ses över i detta rum.

Tvättmaskinen ska också rengöras

Den är till för att tvätta med och då kan det ju verka som att tvättmaskinen rengör sig själv. Men så är det inte. Det samlas kalk och rester från tvättmedel i maskinen. Du måste till exempel vara noga med att hålla facket i tvättmaskinen rent om du inte vill ha ett lager av tvättmedelspulver där.

Själva trumman kan behöva en omgång med vinäger då och då för att fortsatt vara ren och hygienisk. Sedan ska du inte glömma bort att öppna för att göra rent i filter. Det brukar finnas emn lucka för detta på framsidan av den nedre delen av maskinen.

Väggar och lampor

Det samlas lätt damm i ett rum där du tvättar och torkar tvätten. Det innebär att väggar och lampor också kommer att samla på sig damm. Torka av med jämna mellanrum för att rummet inte ska damma igen. Det gör att det känns mycket fräschare att tvätta i det.

Se också över lådor och korgar där du sorterar din tvätt. När du lägger tvätten på plats är den ju inte ren så här kan det finnas gott om smuts, damm och smulor. Det kan vara klokt att dammsuga två gånger per år om inte mer för att förvaringen av smutsig tvätt inte ska gucka igen.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsrenovering Uppsala
Värmepumpeshopen Norge
Låt proffsen ta hand om städningen
Zave Värmepumpshopen
Att välja rivfirma