Du är inte inloggad.

Artikel

Ska du skaffa försvarsspray och personlarm eller inte?

Det här är en fråga som allt fler ställer sig. Det tycks inte bli tryggare på kvällar i storstäder och därför är det många som funderar på att ha en försvarsspray i fickan om det skulle behövas. Det är tillåtet att använda en laglig spray om någon skulle attackera.

Men ska du verkligen köpa den här typen av spray eller ett personlarm?

Fördelar med att ha en försvarsspray i fickan

Det finns många fördelar med att ha en försvarsspray med sig ut på stan. Du kommer förhoppningsvis aldrig att behöva använda den. Men om det skulle hända något har du en chans att avleda med sprayen för att sedan springa och kalla på hjälp.

För många är vetskapen om detta något som inger en trygghet. Bara det att du känner dig säkrare kan också gör att du för dig på ett sätt som gör att möjliga angripare låter bli. De märker att du av någon anledning är mycket självsäker och letar hellre efter ett annat tillfälle till rån.

Räcker det inte med larm?

Det som kan upplevas som lite läskigt med försvarssprayer är att de faktiskt kan åsamka en hel del smärta. Om du av misstag sprayar en person kan det ju leda till rättsliga åtgärder. Om du däremot bara fyrar av ett personlarm är det mindre problematiskt med misstag.

Ett larm kan vara enkelt och helt enkelt skapa oljud vilket gör att en angripare vänder och springer. Det kan också vara ett GPS-larm som kallar hjälp till dig. Många menar att det här räcker bra men det kan förstås vara smart att ha både spray och larm.

Om någon kommer för nära kan det ju ta för lång tid innan någon reagerar på larmet. Med sprayen vinner du mer tid vilket kan vara skillnaden mellan en fullbordad attack och att du går hem utan en skråma på din kropp.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Grönbil.se tar upp kampen mot jättarna med endast miljöbilar
Barnspel som är för vuxna och för barn
STANDBY TÄLT
Live casino - Att tänka på när du spelar
Trabajos técnicos y no técnicos en EE.UU