Du är inte inloggad.

Artikel

Vår familjesemester på Teneriffa

I februari 2014 var vår familj på en härlig solsemester på Teneriffa. Vår familj består av två vuxna och ett barn på tre år. Vi reste med Ving och bodde på deras Sunwing Fanabé Beach. Att vi valde en Sunwing Resort var för att vi ville ha det bekvämt och ha mycket aktiviteter åt vår dotter.

När vi lämnade Arlanda kl åtta på morgonen var det minusgrader och snöslask. Sen landade vi 6,5 timmar senare på Reina Sofia på Teneriffa och då var det ca 25 grader varmt och sol, härligt! Vi hade naturligtvis väntat oss att det skulle vara varmare än hemma i Sverige men det var så härligt att landa i full sommarvärme bara några timmar efter att vi lämnat vintern.

Hotellet överträffade verkligen våra förväntningar. Det var snyggt med modern, ljus inredning och allt var verkligen superfräscht. Rummet var stort med sköna sängar och ordentligt med bra förvaring. Skönt också att ha ett riktigt kök även om vi hade All Inclusive. Stort kylskåp med ordentligt frysfack så man kunde ha kalla drycker till hands. Det fanns vattenkokare och micro så vi kunde värma mjölk till vår dotter. Det fanns all utrustning man kan behöva för matlagning.

Poolområdet var som inhägnat av hotellbyggnaderna så man kunde inte se ut. Det kändes lite instängt men å andra sidan blev det ett bra skydd mot blåsten så att det blev varmt och skönt. Poolerna var ordentligt uppvärmda till mellan 28-30 grader. Det var ofta varmare i poolen än i luften vilket var skönt så man kunde bada även om det var lite svalare i luften. Vårt barn är dessutom ett riktigt vattendjur som älskar att bada och som vill vara i vattnet länge. Det skulle ju inte gå om inte poolen var ordentligt uppvärmd.

Barnklubb

Det fanns fullt med roliga aktiviteter för barn på hotellet. Det fanns nog något som passade hela familjen men vi var mest med på det som var för barn. Det fanns en barnklubb, Miniland, dit man kunde gå för att pyssla, rita eller titta på film. Personalen var verkligen barnkära och engagerade. De kom från hela Skandinavien och pratade nån form av skandinaviska som jag tror att de flesta barn förstod.

På dagarna var aktiviteter i poolen eller i Miniland. Vings egna maskotar Lollo och Bernie kom ut kanske en till två gånger per dag och kramade alla barn. På kvällen var det shower med sång och dans både för barn och vuxna.

Området

Om man tröttnade på att bara hänga på hotellet så kunde man ta sig en promenad i omgivningen. Det finns en fin strandpromenad som är ca en mil lång. Den är handikappanpassad så man kan köra med barnvagn överallt. Det finns butiker och restauranger överallt eller så kan man ta en glass och sitta på stranden och titta ut över havet.

Vill man handla finns det några mindre gallerior i Playa Fanabé och även en del supermarkets. Uppe vid huvudleden finns en lite större galleria med biograf och en riktigt stor supermarket nere i källaren.

Vill man ut på längre utflykter kan man ta buss eller hyra bil. Det finns flera nöjesparker i området såsom vattenland och djurpark.

Ja, Teneriffa kan verkligen erbjuda en härlig semester för hela familjen! Om ni vill läsa mer om vår resa så besök vår hemsida.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Solresor i vinter
Familjecamping på Öland
Upptäck hur mycket Thailand har att erbjuda
Isabella villa 650 året runt tält
väderkarta.se - Vädret på Mallorca