Du är inte inloggad.

Artikel

Hur väljer man rätt webbyrå?

Okej, du har äntligen bestämt dig för att investera i en ny hemsida för att marknadsföra din verksamhet men hur ska du tänka i valet av webbyrå som ska bygga din nya webbplats? Det finns många att välja på och det kan vara svårt att veta vad man ska undersöka för att hitta en så bra leverantör som möjligt. Låt oss säga att du letar efter en webbyrå i Stockholm och söker på webbyrå Stockholm på Google. Du kommer få massor att välja på och det kan kännas överväldigande om man inte vet vad man ska fokusera på.  

Hur webbyrån bygger sina hemsidor är en bra start. Börja helt enkelt med att kolla deras referenser och se om du gillar deras visuella byggstil. En välbyggd hemsida både internt och externt gör att du ökar dina chanser att komma högt upp i resultaten i sökmotorer som till exempel Google och Bing. Fundera även om du vill kunna uppdatera din nya hemsida själv eller om du vill anlita byrån för att även sköta den delen. De flesta CMS system så som Wordpress är relativt enkelt att lära sig att sköta själv men det beror självklart på hur mycket tid du har för att administrera din sida på egen hand.

Priset är en svår del eftersom omfattningen av projektet spelar en stor roll för slutpriset. Först behöver webbyrån en bra översikt av vad du vill ha för funktioner och eventuella speciallösningar för just dina behov. När de har alla fakta kan de lämna en mer rättvis offert till dig och de kommer även kunna leverera en bra slutprodukt som uppfyller dina behov. Att bygga en webbsida är en kreativ process så kemin mellan dig och webbyrån är en viktig del i skapandeprocessen.

I de större städerna kan priserna vara något högre än i de lite mindre. En idé då kan vara att utöka ditt sökområde till städer utanför de centrala delarna men ändå inom länet. I exemplet med webbyrå Stockholm som utgångspunkt kan man tänka sig att söka på webbyrå Norrtälje istället.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Teknologins påverkan på onlinespelande
Effektiv annonsering med Google Adwords
Vad gör man då ett webbhotell inte levererar?
En annorlunda framgångshistoria med hjälp av SEO
Varför använda dejtingsajter?