Du är inte inloggad.

Artikel

VÄDER på HUNDFJÄLLET

Börjar du känna ett sug efter att susa fram i skidbacken i år igen? Att åka på en skidsemester är bland de härligaste upplevelserna man kan göra i Sverige under vinterhalvåret med sitt härliga #VÄDER och då pratar vi inte bara om skidåkningen. Att få komma bort en stund från till exempel en stressig jobbmiljö kan göra under för energin i vintervädret. När man sitter i backen med en gyllene öl i handen och låter solens strålar skölja över den finns det inte många orosmoment i livet. Då kanske du frågar dig själv vilket ställe du borde åka till på skidsemester och hur du vet vilket VÄDER som är bäst för skidåkning? I denna artikel kommer vi att berätta om #HUNDFJÄLLET och dess ofta fantastiska VÄDER.

HUNDFJÄLLET är ett skidområde med mycket varierad skidåkning och har allt du behöver för en riktigt skön och avkopplande semester. Det finns backar som passar både barn och vuxna - Väggen är en av Sveriges brantaste skidbackar och för barnen finns det ett äventyrsområde som heter Trollskogen med massor av roliga figurer barnen kan upptäcka. I mitten av området finns en naturlig uppsamlingsplats med liftar, uthyrning av skidor, affärer och restauranger. Förutom slalomspår finns även spår med elljus för längdåkning. Om du letar efter boende i HUNDFJÄLLET finns det ett antal varianter att välja på. Ett mindre sällskap kan dela på en lägenhet eller ett parhus medan ett större sällskap kan hyra en hel stuga för den ultimata fjällupplevelsen. Boendet i under din vistelse är såklart inte allt - även #VÄDRET på Hundfjället spelar såklart stor roll för att din semester ska bli så bra som möjligt. Det kan alltid vara bra att kolla upp vädret på HUNDFJÄLLET eller annan destination ungefär två veckor innan så att du kan planera din resa efter vädret på Hundfjället. Om det till exempel är mycket dimmigt VÄDER på Hundfjället en dag kan du alltid planera en annan aktivitet tillsammans med familjen då skidåkningen blir ganska tråkig när man inte ser något. Ni kan till exempel prova att åka hundspann, åka på en fin restaurang eller ta en promenad i Hundfjällens vackra natur. Men är vädret på HUNDFJÄLLET kallt och soligt som sig bör på en bra skiddag är det bara att kränga på pjäxorna och ta sig ut i backen! Ett Hundfjäll med bra VÄDER är svårslaget och passar som tidigare nämnt de flesta. Du kan låta barnen åka i Trollskogen medan du tar dig an utmaningar som Väggen eller tar en sväng i hoppbackarna. Möjligheterna är oändliga när vädret på Hundfjället är sådär perfekt det bara kan bli en vacker vinterdag.

Sammanfattningsvis är VÄDER HUNDFJÄLLET ett mycket bra val av skidort som passar de allra flesta - även när VÄDRET inte är det bästa. Tänk på att huvudsyftet med skidresan är att koppla av och ha en trevlig tid med vänner och familj - skulle VÄDRET på HUNDFJÄLLET svika någon dag är det inte hela världen då ni har varandra! Vi hoppas att du får en skön skidsemester med mycket njutning.
/väderkarta.se


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Underbara Tanzania
Turistguide och reseguide till Amsterdam
Ett besök till Kebnekaise
Solresor i vinter
City guider i Europa