Du är inte inloggad.

Artikel

Daylight: Nytt överlevnadsskräckspel kommer till PS4 och PC

Daylight är en psykologisk överlevnadsskräckupplevelse för PS4 spelkonsolen som spelas i förstapersonsperspektivet. Det utspelar sig i ett övergivet mentalsjukhus, och spelaren, som är utan vapen, måste använda ljuset från en mobiltelefon och signalljus för att fly från sjukhuset och de hemskheter som finns inuti det.

Spelet börjar med att huvudkaraktären Sarah vaknar i det övergivna mentalsjukhuset "Mid Island Hospital" utan att ha någon aning om hur hon hamnade där.

Man får ta till sig perspektivet om en ung kvinna med en enda uppgift, att ta sig långt, långt därifrån. Den unga flickan, Sarah Gwynn, är inte ensam i sjukhuset utan måste ofta använda signalljus för att skrämma bort skrämmande varelser. Men trots hennes förmåga att skrämma iväg dem så är det enda alternativet ibland helt enkelt att springa. Du är om och om igen omedveten om vad exakt som smyger omkring i skuggorna – det okända är ett stort tema i den här skräckberättelsen.

Är det bara en vind? Är det bara golvet som knakar? Det finns många onda övernaturliga krafter som försöker ta ifrån Sarah hennes liv, så det är en viktig faktor att ständigt hålla utkik och koncentrera sig på de små detaljerna.

Det kanske bara var vinden, och spelaren kanske blev helt galen utan någon anledning alls. Det är ditt sinne som är målet, spelet är fast beslutet att leka med det. Oavsett om det är ljudeffekterna, de skrämmande skuggorna från det blinkande ljuset, eller ficklampan, så kan du aldrig vara säker på vad som gömmer sig i allt, och det är det som gör det här PS4 spel så vackert.

Eftersom det inte går att slåss kan att springa för sitt liv ibland vara den enda biljetten ifrån en skrämmande situation, och till och med efter att du tror att du skrämt bort en ond varelse så förblir din fiende ändå helt oslagbr, och smyger runt i bakgrunden. Spelarens uppgift är att guida Sarah till säkerheten medan man också tänker på hennes perspektiv och delar rädslan.

Det läggs stort emfas på att dela upplevelsen, inte bara genom spelarens och Sarah dualitet utan även med andra, så du kommer ha en god chans att använda dig av delaknappen. Speciellt när det gäller livestreaming!

Livestreaming är en av målen som Zombie Studio försöker uppnå med spelet, med målet att låta publiken få kontroll över rädslan i spelarens upplevelse. Den förbättrade kopplingen mellan spelare och publik är förhoppningsvis något som kommer inspirera andra företag så att de inkorporerar liknande dynamik, vilket öppnar upp ytterligare för nästa generation av inte bara skräck utan även streaming och användandet av helt ny teknik som finns tillgänglig både på PC och Playstation 4, vilket skapar den bästa upplevelsen för spelaren.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Roliga aktiviteter när ni måste vara inomhus med barnen
Kom In I Klaverytmen
Väder i morgon: Soliga Södra Sverige & Regniga
Ädelstenar
Maskeradens historia och nutid