Du är inte inloggad.

Artikel

Vad gör man då ett webbhotell inte levererar?

Vad gör man då ett webbhotell inte levererar?

Numera så finns det många smidiga lösningar för den som vill driva en hemsida på ett enkelt och effektivt vis. Man kan snabbt finna ett webbhotell som erbjuder en prisvärd hostingtjänst som är lätt att förstå och hantera. Det är dock ofta så att folk hoppar på gratiserbjudanden eller billiga serverhotell för att man tror att detta kommer att spara en massa pengar. Ett seriöst företag som behöver en sajt som fungerar i alla lägen bör alltid välja proffsig web hosting där det finns möjlighet till uppgraderingar och där man ser ett aktivt arbete för förbättringar som den egna sajten kommer att dra nytta av.

Många avbrott och dålig service

För det första så är det viktigt att du förstår vad ett bra webbhotell bör ge dig. Du kanske inte ens är medveten om alla de avbrott som din sajt lider av. Oavsett om du betalar för web hostingen eller om du får den gratis så måste du bedöma hur den fungerar. Ta reda på hur sajten laddar under rusningstid och använd dig av den statistik som finns för att se om lösningen fungerar som den ska. Om det är så att din sajt ofta är nere, laddas långsamt på grund av att serverhotellet delar utrymme med många andra hostinglösningar, och att du får usel service så är det dags att inse att det här är en lösning som inte levererar. I detta läge så måste du antingen uppgradera din tjänst eller byta till annan serverhosting som är bättre.

Undersök alternativen

Innan du bestämmer dig för att avsluta ditt avtal med webbhotellet som din sajt ligger hos just nu, så måste du noga undersöka alternativen. Du vet förstås vad du är missnöjd med och då du söker efter nya lösningar så kommer dessa frågor at stå i fokus. Du vill se maximal upptid, bra backup, tillgänglig support och låga priser, och detta kan du givetvis finna. Kom dock ihåg att lägre priser kan betyda lägre kvalitet och att det är viktigt att du tar en titt på helheten och inte bara på det som stör dig just nu. Tänk också på det där med domän och att du ska kunna flytta din sajt på ett enkelt sätt om det visar sig att den nya hostingen var värre än den första.

Är en förbättring på gång?

Det kan ju faktiskt vara så att din nuvarande tjänst är på gång att förbättras. När ett webbhotell går igenom en förändring med uppdateringar av servrar och teknik så kan detta drabba existerande kunder på ett negativt sätt. Du kanske kan få någon form av kompensation för allt strul som du har fått leva med. Ta reda på detta innan du byter serverhotell. Dessutom så kan det ju vara så att du för en mindre peng kan få det flyt som du är ute efter. Lägg till några kronor per månad och dra nytta av komplett backup så att du själv slipper lita på egna kopior av sajten vid en serverkrasch, eller be om ett privat utrymme med hjälp av VPS lösningar så att du slipper lida av andra sajters trafik under rusningstid.

Undersök din sajts webbprogrammering

Man kan inte skylla världens elände på en hosting lösning. Det kan ju vara så att du inte har jobbat med SEO och optimerat din sajt på rätt sätt. Om du har tunga bilder i onödan så laddas dina sidor långsamt vilket kan leda till att du går miste om viktig trafik. Du kanske inte heller drar största möjliga nytta av din serverlösning då du inte känner till vilken typ av webbprogrammering som är bäst kompatibel med webbhotellets teknik. Se till att få hjälp med utvecklingen av din hemsida av folk som förstår sig på ASP.NET och VB.NET samt deras skillnader så att du får ut mesta möjliga av din sajt.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Olika typer av telefonväxel
Tips för att förbättra hastigheten påer bredbandsuppkoppling
Fallgropar med Casino på Nätet
Kommer AI att på verka online gambling?
Hemelktronik