Du är inte inloggad.

Artikel

Varför bry sig om sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering blir viktigare och viktigare

SEO står för ”Search engine optimization” - alltså sökmotoroptimering. Sökmotoroptimering innebär att aktivt arbeta med att att förbättra en webbplats positioner i sökmotorernas resultatlistor. Tidiga placeringar i sökresultaten innebär allt som oftast fler besökare till hemsidan – alltså något som de allra flesta är ute efter! För att öka antalet besökare på webbplatsen får från sökmotorer finns det vissa ”regler” att ta hänsyn till. Sökmotoroptimering brukar delas upp i två olika delad; On-page- och off-page-optimering. On-page innebär att utforma den egna hemsidan på ett sätt som gör att sökmotorerna förstår vad hemsidan handlar om. Off-page innebär främst att skapa inlänkar till hemsidan – från andra webbplatser runt om på internet.

 

Informativt innehåll

SEO handlar dock inte bara om att bygga sökmotorvänliga webbplatser. Optimeringsarbetet kretsar kring att skapa en hemsida som kan vara till nytta för andra människor som söker information på exempelvis ”Google”. När sökmotorerna anser att just din webbplats kan innehålla information som är värdefull börjar de att visa hemsidan som ett sökresultat på deras tjänster. Bygg därför helt enkelt hemsidan med ”information” och ”utbildning” i åtanke – och slarva inte med att skriva unika och seriösa texter!

 

Sökmotorerna behöver hjälp

Sökmotorer är smarta, men de fortfarande behöver hjälp att förstå innehållet av en webbplats. De stora tjänsterna arbetar ständigt för att förbättra sin teknik för att genomsöka webben djupare och kunna redovisa ett bättre och mer träffsäkert resultat för användarna. Egentligen handlar detta om sunt förnuft - sökmotorerna lever på att leverera information till sina användare, och därför behöver man bygga webbplatser som kan är kvalitativa.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vad du behöver veta innan du investerar i ett avtalsbevakningssystem
Hur du kontrollerar att ditt domännamn ger ditt företag ett försprång
Vad är IP-telefoni
Laserskrivaren – kontorets bästa vän
Billig marknadsföring