Du är inte inloggad.

Artikel

Vad skiljer olika crosstrainers åt?

När  det gäller att köpa en crosstrainer har man crosstrainers i väldigt många olika prisklasser att välja mellan. Många tycker dock att det är svårt att förstå vad som skiljer de olika prisklasserna åt, så för att hjälpa dig att förstå detta lite bättre, och möjligtvis även hitta prisklassen som passar dig, kommer här en kort guide till de olika prisklasser som kan vara aktuella för köpare av crosstrainers:

De allra billigaste crosstrainermaskinerna

Dessa brukar kosta kring 4 000 kronor eller mindre. Dessa tillverkas i regel av företag som riktar sig till just budgetkunder, och därför kan det ibland vara så att det ligger lite mindre arbete bakom dem, men inte alltid. Detta innebär att de brukar ha en enklare konstruktion än de dyrare varianterna, samt att de är lättare, och därmed mindre robusta än de dyrare motsvarigheterna. De passar därför bäst för den som kanske inte tränar så ofta, och därmed inte störs lika mycket av att de känns lite ”vingliga” så att säga, samt den som inte kommer att ta i lika mycket vid träningen. Kan även ha en lägre max. vikt för användarna, samt kräva lite mer underhåll än de dyrare varianterna.

Crosstrainers i mellanprisklassen

Dessa kan kosta upp till 10 000 kronor, och är mer robusta och tyngre än de billigaste crosstrainermaskinerna. Detta gör att de passar bra för längre träningspass, för den som tränar ofta samt för den som tar i mer vid träningen. Brukar även vara snyggare designade än budgetvarianterna, och brukar även vara betydligt tystare. Köper man en crosstrainer från denna prisgrupp får man mycket för pengarna, vilket gör att det är den mest populära prisgruppen bland köpare.

De allra dyraste crosstrainermaskinerna

Detta är vad man räknar som proffscrosstrainers, dvs. crosstrainers av mycket hög kvalitet, tänkta att användas av dem som tar sin träning med sin crosstrainer på allvar och som tränar ofta och tufft. Dessa maskiner kan i princip kosta precis hur mycket som helst, men de är i regel lite väl avancerade för den som precis börjar träna med en crosstrainer eller som tränar då och då. En crosstrainer i denna prisgrupp ska du därför enbart välja om det är så att du har stor erfarenhet av crosstrainers eller av något annat skäl vet att du kommer att använda din nya crosstrainer väldigt mycket. Kan ha massvis med olika specialfunktioner, påkostade datorer och motorer. Det bästa på alla vis, helt enkelt, men smakar det så kostar det, som man säger!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Idrottspriser
Kom igång med en motionscykel
Bad Boy - Marknadens tillvekare av MMA-Utrustning.
Bundesligan - fotbollens nya pärla
Hockeyklubbor