Du är inte inloggad.

Artikel

Vilken dag du köper flygbiljetter kan spara dig pengar

Konkurrensen om flygresenärerna på Internet är stenhård. Det finns massor av resebyråer, flygbolag, sajter som jämför olika flygbolag samt sajter som även jämför jämförelsesajterna som tex Momondo och flygresor.se. Att hitta alla billiga flygbiljetter bland alla dessa sajter kan vara svårt.

Några grundtips för att boka en flygresa är att: Börja planera i god tid. eftersom flygbolag har både billiga och dyra biljetter på samma resa och de billigare flygbiljetterna tar oftast slut först. Om du veta var och när du skall åka tillbaka så köp en tur och retur-biljett. En enkelresa är oftast dyrare. Välj att få en e-biljett / e-ticket, sparar pengar i portokostnader. En faktor som inte är så känd är att dagen du bokar kan påverka priset. En flygresa till New York kan vara upp till 1500 kronor billigare om du köper den på rätt dag. Resebyrån Travellink har gjort en genomgång av deras bokningsdata och titta på snittpriser i Sverige de senaste 3 åren. Utifrån det har de tex kommit fram till att om du letar efter billiga biljetter till Thailand, Sydafrika och USA ska du köpa resan i juli och på en torsdag. Generellt är det torsdag som gäller, på långa flygningar är priset ca 1500 kronor billigare på en torsdag än på den dyraste dagen. Vilken månad du bokar kan också ha betydelse för priset. För långa flygresor är juli den billigaste månaden eftersom flygbiljetten är ca 1000 kronor billigare än den månad då det kostar som mest. För flygresor inom Europa är december den billigaste månaden. I december kan det vara över 600 kronor billigare att flyga än i den månad som är dyrast.

Det länar sig dock inte att vänta för länge att boka enligt Momondo kan man spara upp till 56 procent på resan genom att boka 50 dagar innan. Momondo har gått igenom alla flygsökningar som gjorts under 2013 på de 13 populäraste flyglinjerna från Arlanda. Enligt deras data kan man spara mellan 22-56 procent genom att boka förtid jämfört med den dyraste bokningsdagen, som är att boka samma dag som du ska resa. Enligt deras statistik så får man de lägsta flygpriserna mellan 26 till 60 dagar i förväg.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Arbeta effektivt och minska resurserna - boka en dagkonferens
Semestra med barnen utomlands
Familjecamping på Öland
Sagolika Nepal
Jämför flyg