Du är inte inloggad.

Artikel

Allt fler väljer elcykel

Elcyklar allt mer populära

En elcykel ser nästan ut precis som en vanlig cykel, men har en liten inbyggd elmotor som driver cykeln framåt – en väldigt bra hjälp för både den late och den gamle. Elcyklarna har funnits på marknaden i några år nu, och börjar därför komma ned lite i pris. En elcykel är väldigt bekväm att resa på, och jämfört med att köpa en moped eller liknande är det ett väldigt kostnadseffektivt och miljövänligt alternativ för persontransport. En billig elcykel kan vara av precis lika hög kvalitet som en dyrare variant. Läs noga vad leverantören skriver om modellen.

 

Ett avgasfritt alternativ

Att välja elcykeln som transportmedel är som sagt väldigt bra för miljön. Koldioxidutsläppen är i genomsnitt minst fem gånger mindre från en elcykel som från en miljövänlig moped. Detta är en av anledningarna till att dessa elektriska cyklar har stigit snabbt i popularitet i Sverige. I Danmark har elcyklar länge varit populärt, men då är Danmark och främst Köpenhamn ett verkligt cykel-mecka. Många gånger använder vi bilen trots att sträckan vi ska är kort. En tur på 500 meter till affären kan ofta innebära att bilen blir transportmedel. I ett samhälle där fler väljer eldrivna alternativ har vi tillsammans tagit ett stort steg i rätt riktning för miljön. Självklart är vanliga cyklar online ännu bättre för miljön.

 

Använd elcykeln efter behag

Man väljer själv hur mycket man vill ha hjälp när man åker på en elcykel. Enkla reglage bestämmer hur den lagrade strömmen ska fördelar över åkturen. En elcykel räcker i regel utan problem för vardagliga sträckor upp till en mil. Läs mer om detta inne på varje produkt. Vi sammanställer erbjudanden från olika Svenska leverantörer på internet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

HDMI kabel
Spela det klassiska ölspelet
Kortspel för två
Unikt stöldskydd för båtar
Cykla mer i sommar på en bra cykel